Jari, Jalmari

Ravit

Megasuosikin haastajalla vain yksi taktiikka – ”Mika saa olla tarkkana”

Julkaistu:

TOTO75, LA 20.12
Arctic Modelin taustavoimat eivät kumartele kansanvarma El Catwalkia, mutta kiusaako haljennut kavio vielä?
Kesällä Ruotsin huiput kukistanut Arctic Model oli viimeksi Uudenmaan Upeimman karsinnassa vaisu ja pelaajien papereissa on sen kohdalle piirretty suuri kysymysmerkki Vermon Toto75-kierroksella. Kun vastassa on hirmuluokkainen kansansuosikki El Catwalk, joku saattaisi tähdätä sisäradalle ja tyytyä suosiolla kakkosrahojen tavoitteluun.

Syy heikkouteen kuitenkin löytyi eikä finaaliin lähdetä peruutusvaihde silmässä. Suursuosikki El Catwalkin ohjastaja Mika Forss ei pääse helpolla, sillä Pekka Korven tavoitteena on kaasuttaa kärkipaikalle Arctic Modelin kanssa.

- Arctic Model lähtee todella kovaa, joten Mika saa olla tarkkana. Jos Pekka onnistuu pääsemään keulapaikalle, ketään ei edes harkita päästettävän eteen. Askelten on kuitenkin osuttava lankulle. Ainoa tapa haastaa El Catwalk on päästä sen etupuolelle, Korven tallin ykkösmies Hannu-Pekka Korpi painottaa.

Arctic Model oli viime startissaan vaisu ja vetämätön, mikä tuli sitä pelanneille täytenä yllätyksenä. Taustavoimat osasivat kuitenkin pelätä asiaa etukäteen, sillä tamma oli kolhinut jalkaansa ennen kilpailua.

- Se oli tiedossa jo ennen lähtöä, mutta kukaan ei tullut kysymään. Arctic Model polkaisi kannalleen ja oli startissa vino, koska kavio ei kestänyt kunnon astumista. Haljennut kavio on nyt paikattu, mutta ei se vieläkään sataprosenttinen ole, Korpi harmittelee.

- Jos kesäkengillä ajaminen on lauantaina mahdollista, Arctic Modelille laitetaan vielä erikoiskenkä juoksemista helpottamaan.

Odotukset laskeneetKolmivuotiskaudellaan lähes 120 000 euron tienestit kerännyt Arctic Model on ehtinyt näyttämään kapasiteettinsa, mutta se on kaikkien muiden tavoin jäänyt T75-pelissä suosikin varjoon. El Catwalkin peliosuus huiteli perjantaina 85 prosentin lukemissa.

- Hevosina Arctic Modelilla ja El Catwalkilla ei ole läheskään niin suurta eroa. Pitäisi vain ehdottomasti päästä El Catwalkin ohitse alussa, Hannu-Pekka Korpi pohtii.

Kuuma kysymys on se, kuinka paljon kavio-ongelmat vaikuttavat tamman suoritukseen lauantaina. Kovavauhtisen ajon puuttuessa varmaa vastausta ei taustajoukoillakaan ole, mutta Hannu-Pekka Korpi ei vaikuta maansa myyneeltä.

- Totta kai odotukset ovat laskeneet siitä, mitä ne olivat toissa kerran Solvallan lähdön jälkeen. Siinä vaiheessa tammasta oli paljon kovemmat odotukset Vermoon.

- Pekka kävi ajamassa tammalla torstaina Vermossa ja sanoi, että hevonen oli ihan ok. Se oli kuitenkin 1.36-vauhtia ja tarkoituksena oli vain saada vähän hevosen lihaksistoa auki.

Uudenmaan Upeimman finaali juostaan Vermon Toto75-pelin neljäntenä kohteena. Parhaalle kolmivuotiaalle on luvassa kymppitonnin ykköspalkinto.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›