Ravit

Yllätysvoittaja toiveikas ennen kilpailua: ”Vihjasin kaikille”

Julkaistu:

Toto75
Juhani Tapani uskoi mahdollisuuksiinsa niin paljon, että uskalsi puhua siitä ääneen.
Costatantisoldia uumoiltiin Herbie Sisun mahdolliseksi kaatajaksi jo kaksi viikkoa sitten Vermon T75-superkierroksella. Silloin molemmille kävi ohrasesti, mutta Teivossa ne kävivät tiukan taiston.

Vääntö päättyi yllättäjä Costatantisoldin eduksi. Herbie Sisu näytti jo pötkivän muilta karkuun, mutta siltä ei löytynyt ratkaisumetreillä lääkkeitä vastata maalisuoran alussa vapaille vesille päässeen Juhani Tapanin ajokin spurttiin.

Ohjastajaa voitto ei hämmästyttänyt.

- Costatantisoldi on hyvä hevonen, joka oli tehnyt hyvät juoksut, kun olin ajanut sillä aikaisemmin. Koska sillä oli nyt vielä hyvä lähtöpaikka, vihjasin sitä kaikille, Tapani paljasti.

Viimekertainen viitossija meni raskaan juoksun piikkiin. Teivossa kymmenen hengen omistajaporukan ruuna pääsi aloittamaan lennokkaan kirinsä sujuvasti sisäradalta.

T75- ja T65-ravien lämminveristen ykkössarjat ovat tällä hetkellä Kati Lindsbergin valmennettavien hallintaa. Outlaw Merci kurittaa vastustajiaan keskiviikkoisin ja tallikaveri Oracle antaa muille isännän kädestä lauantain kultadivisioona-lähdöissä

Oraclelle Teivon T75-voitto oli jo neljäs peräjälkeen. Väkeväkuntoinen ruuna ei jättänyt selittelyille sijaa, sillä se löi ykköshaastajansa Bret Bokon tämän rinnalta niin sanotulta kuolemanpaikalta.

Oraclen kuski Hannu Torvinen olisi halunnut ajaa mieluummin kärjessä sisärataa pitkin.

- Aluksi näyttikin, että saamme helposti pidettyä keulapaikan, mutta Bret Boko lähtee vain niin pirun kovaa, että se meni väkisin ohitsemme. Koska Oracle on tehnyt viime aikoina valtavan hyviä juoksuja, minua ei hirvittänyt nousta sen rinnalle. Maalisuoran puolivälissä tiesin, että voitamme, muttemme suurella erolla, Torvinen sanoi.

Vauhtiin päästyään Torvinen karautti voittajaesittelyyn heti perään joukon hänniltä väkevästi kirineellä Victor Quo Vadisilla. Viimeisenä valjakon edessä joutui taipumaan pelisuosikki Vilukko.

Suomenhevosten ykkönen Suivikas jatkoi ilmiömäistä voittokulkuaan. Terho Rautiainen ajoi suojattinsa pohjattomiin voimavaroihin luottaen takamatkalta ulkoratoja pitkin heti eteenpäin ja keikkui keulassa jo toisessa kaarteessa.

Loppusuoralla kangasniemeläisvalmentaja hoputti ajokkiaan sen verran, että sen takana juosseet pääsivät vapaasti ottelemaan muista totosijoista. Suivikkaan spurtissa kukaan ei pysynyt mukana. Keulapaikan voittajalle matkalla luovuttanut Aki-Vei vei kakkossijan ja nousukuntoa uhkunut viime talven valtias Otto Milleri spurttasi terävästi kolmanneksi.

Yksi kierroksen vakuuttavimmista voittajista oli Belenos. Vaikka ruuna joutui juoksemaan keulavaljakon rinnalla, siltä löytyi lopussa riittävästi ruutia vastata ainoalle kirittäjälleen, Kap Verdelle. Startti oli Belenosin toinen Kari Lähdekorven omistuksessa ja Tommi Kylliäisen valmennuksessa.

- Belenos teki tosi hyvän juoksun johtohevosen ulkopuolelta. Omistaja pullisteli ruunan mahdollisuuksia viikolla ehkä vähän liikaakin, mutta kyllä minullakin oli hyvä luotto siihen, Kylliäinen myönsi.

Oikea Toto75-rivi, Tampere 6.12.

Toto75-1: 4 Hevirokki
Toto75-2: 6 Huimariina
Toto75-3: 2 Belenos
Toto75-4: 3 Oracle
Toto75-5: 9 Victor Quo Vadis
Toto75-6: 15 Suivikas
Toto75-7: 1 Costatantisoldi

Seitsemän oikein -voitto-osuus 441,50 euroa. Kuusi oikein 6,60 euroa, viisi oikein ei voittoa.