Liisa, Elisa

Ravit

Suuryllättäjä lähes shokissa: ”Ehkä jyväset heilahtivat päässä kohdalleen”

Julkaistu:

Toto65
Suurten suosikkien marssin katkaisi viime kilpailuistaan uudesti syntynyt Enrico La Renta.
Henna Heikkilän hevosen voitto oli shokki paitsi hänelle myös pelaajille. Sitä oli pelattu vain yhden prosentin edestä.

Kuukauden paussi oli tehnyt terää alkusyksyllä kuntonsa kadottaneelle Enrico La Rentalle. Toinen voitonavain oli Kari Venäläisen tarjoama huipputarkka reissu kärjen peesissä, mistä punarautias ruuna syöksyi ratkaisumetreillä kyselemättä ohi pelihevosten. Viimeisenä sen edessä taipui Shadoom.

Omistaja ei voinut uskoa voittoa todeksi.

- Tämä oli täysi yllätys. En tiedä, mitä oikein tapahtui. Ehkä jyväset heilahtivat hevosen päässä pitkästä aikaa kohdalleen, Heikkilä arveli.

Vermon urheilullinen tähti ties monenneko kerran tänä vuonna oli Timo Leivon supertamma Jaqueline Mon Ami. Kaksikkoa voidaan hyvällä syyllä tituleerata raviratojen tyylikkäimmäksi valjakoksi. Leivon tavaramerkki on istua kärryillä kollegoistaan poiketen ilman ajovitsaa.

Ylivoimainen voitto irtosi puoliteholla. Jaqueline Mon Ami joutui juoksemaan tosissaan vain kiihdytyksessä, kun puolusti ykkösradalta piikkipaikan. Toisen radan jonoa vetänyt Star Martini taisteli urheasti kakkoseksi.

Leivon hevonen oli kokenut edellisessä startissaan harvinaisen tappion. Se jäi siinä paljon lähtölaukassaan, mutta nousi vielä uskomattomasti toiseksi maan ykköstamman Venicen jälkeen.

- Tamma oli Jyväskylässä vain liian täpinöissään rokotuspaussista johtuneen vähemmän ajon jäljiltä. Koska se on suustaan herkkä, volttilähdössä ravilla lähteminen oli sillä kertaa ylivoimaisen vaikeaa. Uskomattoman esityksen hevonen silloinkin teki pahan lähtölaukan jälkeen, sillä meinasin jo keskeyttää. Olisi ollut kiva haastaa Venice ilman sellaista tasoitusta, Leivo sanoi.

Viikko sitten kanuunajuoksun tehnyt Outlaw Merci kävi Vermossa testaamassa hokkikengityksen sopivuutta talven kilpailuja varten. Ruunan taustavoimat saattoivat olla juoksun jälkeen levollisin mielin, sillä hevonen polki sutjakasti myös talvitamineissa. Kamikaze Comery kyllä lähestyi loppumetreillä, mutta Outlaw Mercille jäi voimia varastoon.

Velvet Girl SE-vauhdissa

Velvet Girl jatkoi viime kuukausien puhdasta peliään. Voitto oli tammalle jo neljäs peräjälkeen. Juhani Tapani ajoi voimahevosen Teräsmiesliigassa ajoissa johtoon, ja peli oli sitä myöten selvä.  Bex pysyi hyvin suosikin matkassa maaliin asti, mutta muut jäivät kauas.

- Velvet Girl ei ravannut tänään aivan parhaalla tavalla. Se ei ollut siksi niin hyvä kuin edellisillä kerroilla, mutta riittävän hyvä kuitenkin, Tapani tuumaili.

Vasta monta lähtöä Velvet Girlin juoksun jälkeen selvisi, että sen tulos 17,0 oli 4-vuotiaiden tammojen pitkän matkan Suomen ennätys volttilähetyksellä.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 3.12.

Toto65-1: 3 Outlaw Merci
Toto65-2: 3 Magpie
Toto65-3: 6 V.G. Vipori
Toto65-4: 9 Velvet Girl
Toto65-5: 1 Jaqueline Mon Ami
Toto65-6: 4 Enrico La Renta

Kuusi oikein voitto-osuus 400,30 euroa. Viisi oikein 4,30 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›