Valmentajalla taas merkki päällä - vältteli viimeksi ovelasti voittamista

Julkaistu:

Toto75
Hannu Taivassalo paljastaa, ettei O’littlebigjoella ollut edes tarkoitus voittaa viime starttia. Jyväskylässä hevoselta on lupa odottaa enemmän.
O’littlebigjoen valmentajan ajatukset pyörivät toissa lauantaina jo seuraavissa kilpailuissa. T75-divisioonajärjestelmän takia hänen tavoitteenaan olivat vain sijat kaksi ja kolme.

Voitto olisi tiennyt sitä, että hevosen voittosumma olisi ylittänyt 50000 euron rajan, jolloin se ei olisi mahtunut tämän viikon lauantain T75-lähtöön mukaan. Kolmossijallaan ruuna lunasti paikan ensi viikon pronssidivisioonafinaaliin. Jyväskylästä sillä on mahdollisuus hankkia paikka myös saman divisioonan seuraavasta finaalista, joka ajetaan joulukuun lopussa Oulussa.

Taivassalo ei kertonut ovelasta suunnitelmastaan kuskilleen ennen Porin starttia. Ohjastajat nuori Iikka Nurmonen mukaan lukien ovat niin voitonhimoisia, etteivät välttämättä etukäteen ymmärtäisi tuollaisia kikkailuja.

Niinpä Taivassalo keksi oman ratkaisunsa toisten selän takana. Hän jätti viimeistelyt ajamatta, jotta O’littlebigjoe ei olisi terävimmillään.

- Nurmonen ihmetteli lähdön jälkeen, miksi hevonen ei ollut yhtä hyvä kuin edellisessä juoksussaan. Kun sanoin syyn, hän nauroi, että olen kyllä kylmähermoinen mies, kun maltan olla pitämättä hevosta aisoissa ennen T75-lähtöä, Taivassalo kertoo.

- Joku sanoi, että miksen kertonut suunnitelmistani pelaajille, mutta kukaan ei kysynyt. Tällä viikolla O’littlebigjoeta on treenattu normaalisti, ja sen pitäisi olla taas parempi, valmentaja olettaa.

Taivassalo paljastaa myös toisen mielenkiintoisen seikan, joka liittyy lauantaiseen varustukseen. Koska ruunalla on ollut kolmessa viime startissa ohjasmartingaali, se ei ole lähtenyt yhtä rivakasti kuin tauon jälkeen Oulussa lokakuun alussa.

- Martingaalia pidettiin välillä kolmessa kilpailussa sen takia, että hevonen pystyisi pää matalalla pitämään ravinsa paremmin kasassa. Koska se näköjään kuitenkin tykkää juosta pää pystyssä, martingaali jätetään tästä startista pois. Tällöin se pystyy avaamaan taas lujempaa.

Taivassalolla on matkassa myös alemmassa sarjassa kilpaileva Lewis Hip, jonka voitto olisi melkoinen shokki pelureille. Valmentaja sanoo kuitenkin odottavansa siltä jopa enemmän kuin pelihevosiin lukeutuvalta O’littlebigjoelta.

Lewis Hip on noussut rajuun kuntoon syksyllä. Taivassalo kuvailee, että se on herännyt koomasta.

- Ruuna on syttynyt yhtä’ äkkiä syksyllä. Se oli hyvä, kun aloitti keväällä valmennuksestani, mutta muuttui välillä muutamassa startissa vaisummaksi. Montélähdöt ovat ilmeisesti piristäneet hevosta.

- Seinäjoella ruuna olisi voinut voittaa, ellei olisi laukannut kahta kertaa. Silloin se ei saanut kuraradalla kunnolla pitoa. Jos Lewis Hip saa hyvän juoksun eikä töpeksi muutenkaan, odotan sitä voittotaisteluun, Taivassalo lataa optimistisena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt