Fintoto nöyrtyi pelaajien edessä: Raviviikon kruunu muokattiin uuteen uskoon

Julkaistu:

HYVÄSTI TOTO75
Fintoton pääpeli Toto75 saa vuodenvaihteessa uuden ilmeen. Uusiksi menee lähes kaikki: pelimuoto, voitonjako ja jackpot-käytäntö.
Fintoton ykköstuote Toto75 jää vuodenvaihteessa historiaan ja saa seuraajakseen Toto76:n.

- Suurin syy muutokseen löytyy asiakastyytymättömyydestä. Aiemmassa voitonjaossa kuusi ja viisi oikein -voitto-osuudet eivät ole useinkaan olleet pääosaa pelaajista tyydyttävällä tasolla. Se taas on johtunut osittain heikosta vaihtokehityksestä, Fintoton tuotepäällikkö Reijo Anttila perustelee.

- Matalammat vaihdot ovat jättäneet viisi oikein -voitot olemattomiin, mutta ne ovat silti syöneet kuusi oikein -tulosten pottia. Nyt tehdyllä muutoksella nostetaan lunastusten kokoa.

Uusi voitonjako jakaa jakosumman tasan seitsemän ja kuusi oikein -tulosten kesken. Aiemmin jako oli prosentteina 40-20-40. Käytäntö on tuttu keskiviikon Toto65-pelistä.

- Uudessa voitonjaossa seitsemän oikein voitto-osuus nousee 1,25-kertaiseksi ja kuusi oikein voitto-osuus 2,5-kertaiseksi entiseen verrattuna.

Jackpot-käytäntö menee myös jälleen remonttiin. Jatkossa jackpot jaetaan ulos heti seuraavalla kierroksella. Uusi voitonjako tarkoittaa käytännössä pottikierrosten harvenemista. Kuusi oikein -voittoluokka tulee jäämään erittäin harvoin voitto-osuudetta. Näin ollen jackpotia päästään jahtaamaan oikeastaan vain silloin, kun edellisellä kierroksella ei ole löytynyt täysosumia.

Pääradan aikataulut uusiksi


Keskiviikon Toto65-peli säilyy ennallaan, mutta Vermon ravit palaavat vanhalle paikalleen alkamaan kello 18.

- Toto65-peli käynnistyy jatkossa Vermossa lähdöstä neljä ja tavoiteaikaan kello 19, jolloin alkaa myös kohdelähdöistä kahden tunnin suora tv-lähetys, Anttila selvittää.

- Toto4-raveista tulee suora tv-lähetys, jossa esitetään Toto4-lähdöt. Näin niissä raveissa siirrytään konseptiin, joka on jo ollut joillakin radoilla käytössä. Ennen Toto4-peliä on pidennetty verryttelyaika, ja lähtöjen neljä ja viisi välissä sitä ei ole lainkaan.