Silja, Selja

Ravit

Uusi kikka käyttöön - kenkien riisuminen tuo voittovauhdin?

Julkaistu:

Toto75
Neljän viime startin sijoitukset: voitto, voitto, kymmenes, yhdestoista. Merran Emilin viime juoksut ovat oppikirjamateriaalia ravihevosten kilpailusuoritusten ennakoinnin vaikeudesta.
Vain vajaat pari kuukautta sitten Teivon T75-lähdössä Merran Emil otti vakuuttavan keulavoiton tavalla, joka antoi luvan odottaa nopeaa nousua kohti kovempia tehtäviä. Taakse jäi vaativalla 2600 metrin matkalla todellista laatujoukkoa 20 metrin takamatkalta startanneiden Zeusin ja Frankkerin johdolla.

Hienon suorituksen jälkeen on kuitenkin nähty vain kaksi epäonnistumista. Sekä toissa kerralla Vermossa että viime kilpailussa kolme viikkoa sitten Forssassa Merran Emil vaisuili alusta loppuun takajoukoissa. Ori on selvästi hevonen, joka ei tunne välimallin suorituksia.

Tosin Vermossa menestystä olisi voinut tulla, jos palautettu lähtöyritys olisi hyväksytty. Siinä hevonen kiihtyi rivakasti ja olisi päässyt hyviin juoksuasemiin. Hyväksytyssä startissa ori jäi pahoin telineisiin.

- Merran Emil teki Vermossa teki saman minkä joskus ennenkin ja jäi junkaamaan voltin juoksuradalta. Forssassa hevonen ei vain ollut hyvä, valmentaja Jyrki Filatoff kuittaa viime esitykset.

Moni ravivedonlyöjä arvelee, että Merran Emil ei ole yhtä skarppi toisten takaa kuin keulapaikalta. Filatoff ei tyrmää teoriaa, mutta muistuttaa, että epäonnistumisiin voi olla muitakin syitä.

- Orista on löytynyt hoidettavaakin starttien välillä. Joten vaikea sanoa, miten paljon mikäkin on esityksiin vaikuttanut.

Lauantaina Vermon T75-huippudivisioonassa hihasta vedetään uusi kikka, joka saattaa siivittää Merran Emilin ennen näkemättömään vauhtiin. Filatoff suunnittelee riisuvansa suojatiltaan ensimmäistä kertaa kilpailutilanteessa kenkiä pois.

- Ohjastaja Antti Teivaisen kanssa on usein ollut puhetta, että se voisi auttaa Merran Emiliä. Viime kisan jälkeen on käyty pari kertaa hiitillä, ja toisella kerralla kokeiltiin testimielellä ajaa reipasta ilman kenkiä. Hevonen meni sen verran hyvin, että popot todennäköisesti riisutaan myös lauantain startissa.

- Samanlaisena kuin hiitissä hevonen pystyy menestymään, Turun Metsämäen ratavalmentaja vihjaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt