Silja, Selja

Ravit

Korvenoja vie kaiken - nyt tuli Kriteriumista kolmoisvoitto!

Julkaistu:

Kriterium
Jontte Boy, Glory Dancer, Oliwer Hip. Tuomas Korvenojan talliin tuli lauantaina lämminveristen Kriteriumista todellinen jackpot, käsittämätön kolmoisvoitto.
Kuka muistaa enää Brad de Veluwea? Tuomas Korvenoja ei ole jäänyt voivottelemaan supertähden lähtöä tallista. Valmennettavien menestyskulku vain kiihtyy syksyn mittaan. Ensin tuli kuukausi takaperin samana päivänä Derby-voitto Jonesylla ja 3-vuotiaiden Euroopan mestaruus Jontte Boylla. Lauantaina jälkimmäisen johdolla talli valtasi historiallisen kolmoisvoiton lämminveristen Kriteriumista Tampereen Teivossa.

Vuoden valmentajasta ei ole enää epäilystäkään.

- Edelleen elämä on kliffaa! Mennään hymy huulessa niin kauan kuin jaksetaan, Korvenoja valotti elämänfilosofiaansa.

Jontte Boy oli kilvan suuri ennakkosuosikki ja 75000 euron arvoinen ykköstila juuri niin odotettu kuin voittajapelikerroin 1,4 kuvastaa. Vastoin odotuksia ori ei kuitenkaan saanut vetää 2600 metrin kisaa alusta loppuun, kun tallikaveri Glory Dancer ohitti kiihdytyksessä ja ensimmäiseen mutkaan mentiin jopa pelottavan kovaa.

- Ei siinä ollut riskiä, oli tosi hyvin tilaa. Ei käynyt mielessäkään. että Jontte Boy olisi laukannut kaarteessa. En suunnitellut lähtöä näin, mutta 500 metrin jälkeen oltiin keulassa ja loppu oli Jonten hallintaa, Korvenoja kertasi.

Glory Dancer seurasi Jontte Boyn selästä hopealle ja Oliwer Hip kolmanneksi. Trio tienasi yhteensä peräti  135000 euron palkintorahat.

Jontte Boy on jo nyt 3-vuotiaana kotimaisen raviurheilun supertähti, jonka vauhti ja voima omat vailla vertaa. Korvenoja kehui myös hevosen henkistä puolta.

- Jontte on harvinaisen kypsä 3-vuotias, rento ja rauhallinen. Nytkin se seisoo kuin patsas ja seuraa ympäristöä viisaasti energiaa tuhlaamatta, treenari näytti Teivon voittajakehässä.

Kriterium-voitosta 75000 euroa tienanneen Jontte Boyn omistaa Kotihalli oy eli käytännössä Matti Kallio. Hän on Korvenojan monivuotinen yhteistyökumppani ja ystävä. Kaksikko omistaa yhdessä Derby-voittaja Jonesyn, joten juhlien aiheita riittää myös tulevina vuosina.

>> Linkki: Katso Kriteriumin ratkaisut Fintoton videokirjastosta
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›