Liisa, Elisa

Ravit

Armoitetun hiittimiehen ja huippukuskin viha-rakkaus -suhde toimii - 38000 euroa palkintona

Julkaistu:

Kriterium
Karkkilalaisen Kuuria oy:n omistama Säihkeen Säpinä kuittasi edellisessä ikäluokkakisafinaalissa tulleen epäonnistumisen ja vei Kriteriumin himoitun voittoloimen.
Valmentaja Taisto Bordia ja ohjastaja Antti Teivaista ei naurattanut kolme viikkoa sitten Oulussa, kun Säihkeen Säpinä epäonnistui Express-finaalin suosikkina. Valmentaja antoi heti kisan jälkeen kuskille kipakan palautteen tukevien ärräpäiden kera.

Lauantaina oli toinen ääni kellossa, kun Säihkeen Säpinä voitti 4-vuotiaiden suomenhevosten Kriteriumin 38000 euron jättipalkinnon.

- Meillä on Antin kanssa viha-rakkaus -suhde. Me sanotaan asiat suoraan päin naamaa, mutta seuraavana päivänä ei enää muistella eikä jäädä kantamaan kaunaa, Bordi kuvaili lauantaina Teivon voittajakehässä.

- Taisto on armoitettu hiittimies, harva se päivä Vermossa ajamassa. Hän saa hevoset jo nuorena hyvin valmiiksi, Teivainen puolestaan kehui treenaria.

- Aina ne sanoo, että laitan hevosen tiukalle, mutta mulla se vaan perustuu hiitteihin. Kävelijät kävelee ja juoksijat juoksee. En ole koskaan uskonut että hevosta saa kävelemällä kuntoon, valmentaja kuittasi.

Säihkeen Säpinä johti Kriterium-finaalia alusta loppuun. Keulapaikan valtaamista helpotti, kun toinen ennakkosuosikki Taruntuuli otti lähtölaukan.

- Tietysti ratkaisi aika paljon, että Esalla (Holopainen) laukkasi, Teivainen myönsi.

Kuskin mukaan Säihkeen Säpinä on kaikin puolin huippuyksilö.

- Hevonen on erittäin hyvä ajaa, löysillä ohjilla voi päästää. Kyllä tällaiselle voi povata hyvää tulevaisuutta.

Kriterium-voitto tuli ajalla 26,8a/2100 metriä. Finaalin muut mitalisijat menivät Pertturille ja Kihiseelle.

>> Linkki: Katso suomenhevosten Kriterium-finaali Fintoton videokirjastosta
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt