Toni, Anton

Ravit

MM-leijonan hevonen kuoleman kielistä arvovoittajaksi

Julkaistu:

Ravit
Jääkiekkoilija Anssi Salmelan puoliksi omistama De Toy Zena nousi monien vaikeuksien kautta Toto75-voittajaksi.
Nelivuotias De Toy Zena taisteli vielä vajaa kolme kuukautta sitten hengestään Viikin eläinsairaalassa. Lauantaina tammaa juhlittiin Lappeenrannan Toto75-raveissa Kyvyt esiin -divisioonavoittajana.

- Hevonen voitti heinäkuun alussa Lahdessa komealla tuloksella. Tamma oli jo ilmoitettu Mikkelin Toto75-lähtöön, kun se sairastui pahaan ähkyyn ja jouduttiin kuljettamaan kiireellä eläinsairaalaan hoitoon. Siinä oli katkolla muutakin kuin kilpailu-ura, ravurin aikanaan varsalaitumelta hankkinut osaomistaja Martti Liljeström selventää.

- Sillä reissulla meni muutama päivä, ja laskuja tuli melkein 3000 euroa. Oli se kuitenkin sen arvoista, koska hevonen saatiin pelastettua.

Liljeström on ravipiireissä tuttu pitkän linjan hevosenomistaja, mutta tuoreen Toto75-voittajan toisen puolen on puolitoistavuotiaasta asti omistanut uusi raviharrastaja. Leijonapuolustaja Anssi Salmela hankki tammasta puolikkaan puoliväkisin vuonna 2011.

- Salmelan Anssi oli tuttujani jo muutaman vuoden takaa. Hän innostui raveista totopelien kautta. Kun hän kuuli hankinnastani, eihän siinä auttanut kuin lopulta myydä puolikas miehelle. Anssi seuraa raveja ja erityisesti De Toy Zenaa innokkaasti TotoTv:n välityksellä, mutta myös mahdollisuuksien mukaan ravipaikoilla. Tähän aikaan vuodesta kiekkokiireet pitävät luonnollisesti kimppaomistajan usein muualla.

- Eiköhän tämä voitto tunnu toisessakin päässä yhtä hyvältä, vaikka Salmela jäi kotiin pakkaamaan varusteitaan Sveitsin-reissua varten. Ähkyn lisäksi kun hevosella on ollut muutenkin vaikeaa. De Toy Zena on kasvanut epätasaisesti ja kolhinut itseään milloin missäkin. Se ei ole päässyt kehittymään kykyjensä mukaisesti, mutta onneksi se pystyi lauantaina näyttämään luokkaansa, Liljeström iloitsee.

De Toy Zena on neljän vuoden iästään huolimatta kilpaillut vasta kymmenen kertaa. Tuloksena on ollut neljä voittoa ja 6350 euron tienestit.  
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›