Uljas

Ravit

Kaikkien aikojen tammalupaus pilkkasi SE-tulosta

Julkaistu:

Toto75-ravit
Superlatiivit olivat kaikilta loppua, kun Taruntuulen voittoa juhlittiin Oulu Expressissä.
Taruntuulen kovimmat vastustajat laukkasivat, mutta tuskin niistäkään olisi ollut tämän löylyttäjäksi puhtaillakaan suorituksilla. Ohjastaja Esa Holopainen uskoi, että hevonen olisi pystynyt tarvittaessa vielä pudottamaan ajastaan 25,5/2100a. Tulos alitti jo nyt peräti sekunnilla 4-vuotiaiden tammojen SE-ajan.

Eipä ollut ihme, että Seppo Suurosen valmentamaa lahjakkuutta suitsutettiin kilpaa voittajaseremonioissa.

- Loistava kilpahevonen, joka tsemppaa aina kisoissa. Sillä on erittäin helppo eteenpäin vievä ravi ja kevyt rakenne. Taruntuulella on edellytykset kehittyä todelliseksi huippuhevoseksi, vaikka huippuhan se on jo nytkin, Holopainen ylisti.

-  Tamman tulos oli kauhea, mutta ellei Säihkeen Säpinä olisi laukannut rinnaltamme, Taruntuuli olisi pystynyt menemään kovempaakin, Holopainen uskoi.

Kakkoseksi nousi hyvän reissun kärkijoukossa saanut R.R. Samu, joka ohitti pitkän kirin tehneen Kihiseen viime metreillä.

Vuotta nuorempien lämminveristen Oulu Express oli odotetusti El Catwalkin näytös. Tamma toi samalla lohtua viikko sitten SM:ssä epäonnistuneen Venicen omistajalle Heikki Korhoselle.

Korhonen ja ohjastaja Mika Forss jäivät startin jälkeen miettimään, tulevatko kymmenen päivän päästä ravattavat Kriterium-karsinnat liian aikaisin vastaan Oulun-kilpailun jälkeen. Molemmat pitävät El Catwalkia jopa tammojen huipputasolla kilpailevaa Veniceä lahjakkaampana menijänä. Se koki 2-vuotiaana yhden tappion, mutta on tänä vuonna voittanut kaikki kahdeksan juoksuaan – ja helposti.

Vanhempien lämminveristen ykkössarjan häikäisijä oli hirmuiseen vireeseen Lauri Evijoen käsissä Kittilässä kohonnut Breedlove, joka oli aikaisempina vuosina kilpaillut Ruotsissa Kari Lähdekorven tallista käsin. Evijoki ja Lähdekorpi ovat sen nykyiset omistajat.

Kirikanuuna hyökkäsi viimeisellä takasuoralla hetkessä johtoon ja tyylitteli selvästi muiden edellä maaliin. Johtanut Oracle piti kakkossijan ennen Bret Bokoa.

Breedloven aika oli huikea 12,1/2100, joka on nopein Oulussa koskaan ravattu täyden matkan tulos.

Kuninkuuskilpa jo Suivikkaan mielessä

Suomenhevosten kovimman sarjan väkevin oli ansaitun voiton ravannut Suivikas. Terho Rautiainen ajoi suojattinsa määrätietoisesti keulassa painelleen Pauskerin rinnalle, mistä valjakko marssi hallitusti ykköseksi ennen ravikuningatar Mokomania ja hurjan nousun laukan jälleen tehnyttä Tapsan Tahtia.

- Ajan Suivikkaalla aina mielelläni kuolemanpaikalle, koska se tykkää juosta vapaalla radalla. Saa olla aika hyvä hevonen, joka menee oriin ohitse ulkopuolelta, Rautiainen perusteli taktiikkaansa.

Hän lupasi tehdä ensi talvena hevosensa kanssa entistä enemmän töitä, jotta kaksikko nähtäisiin seuraavassa kuninkuuskilpailussa.

- Suivikas kuuluu sinne, mutta tänä kesänä se ei vielä ehtinyt mukaan, koska siinä kävi keväällä virustauti.

Oikea Toto75-rivi, Oulu 13.9.:

Toto75-1: 14 Justine’s Joy
Toto75-2: 3 Suivikas:
Toto75-3: 9 Casper Downhill:
Toto75-4: 12 Tuikun Poju
Toto75-5: 3 Taruntuuli
Toto75-6: 9 Breedlove
Toto75-7: 3 El Catwalk

Seitsemän oikein –voitto-osuus 4451,90 euroa. Kuusi oikein 11,60 ja viisi oikein 1,50 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›