Matti, Matias

Ravit

Suurkilpailusankarista väännettiin kauppaa ennen starttia: ”En tiedä, pompahtiko hinta voiton jälkeen”

Julkaistu:

Toto75-ravit
Jos ostajaehdokas olisi lyönyt kättä päälle ennen juoksua, Adam C.K:n hinnasta olisi tullut kertaheitolla kymppitonni takaisin.
Aleksi Kytölä paljasti hieroneensa alkuraveissa kauppoja Jyväskylän toisen suurkilpailun, Cartivet Meetingin vieneestä Adam C.K.:sta. Aika näyttää, nousiko hintapyyntö liian ylös kauppoja empimään jääneelle ostajaehdokkaalle upean voiton seurauksena.

- En tiedä, pompahtiko hinta nyt, omistajavalmentaja Kytölä naureskeli tallinsa tähden vierellä voittajaseremonioissa.

Kytölä hankki Adam C.K.:n alkukaudella Ruotsista. Hän ei kertonut kauppahintaa, mutta paljasti sen verran, että ruuna on juossut sen jo takaisin.

Hevonen on startannut Suomessa viidesti ja kärsinyt vain yhden tappion. Sen saldo olisi puhdas ilman Vermossa sattunutta pussitusta. Startit ovat lihottaneet omistajan pankkitiliä 20 450 eurolla. Jyväskylän voiton arvo oli 10000 euroa.

Ohjastaja Mika Forss on selvästi mieltynyt Adam C.K.:hon.

- Arvostan tällaisia rehtejä kilpahevosia. Se ei tunnu ihmeelliseltä, mutta kun ruvetaan ajamaan kilpaa, niin alkaa tuntua. On paljon sellaisiakin lahjakkaita hevosia, jotka eivät kulje starteissa toivotusti, Forss sanoi.

Adam C.K.:n voittoaika volttilähdössä oli mainio 14,4/2120 metriä. Johtanut Donna Linda joutui päästämään rinnalleen kierros jäljellä kiertäneen voittajan lisäksi myös suuryllättäjä Mondegreenin lopussa ohitseen.

Pulun Pilke ravasi viime vuonna kymmenen voittoa ja nousi suomenhevosrodun huipulle, mutta oli ennen lauantaina jäänyt tällä kaudella kokonaan ilman täysosumia. Ruunan esitys oli pitkästä aikaa sitä luokkaa, että voittosaldo lähtee varmasti uuteen kasvuun syksyn aikana.

Pulun Pilke ei antanut kuninkuuskilpailuhevosille minkäänlaisia ohitusmahdollisuuksia reippaasta matkavauhdista huolimatta. Myös huippukuntonsa löytänyt Suivikas oli voittajan kupeelta yhtä urhea kakkonen.

- Lähtö mentiin ruunan tyylillä. Se tykkää pitää keulassa reipasta vauhtia ja vastata muille. Esitys oli lähes parasta Pulun Pilkettä, toisen T75-voiton narutellut Forss painotti.

Lämminveristen päälähtö oli Kati Lindsbergin tallin juhlaa. Voittaja ei ollut suosikki Oracle, vaan sen tiukassa kirikamppailussa kalkkiviivoilla peitonnut tallikaveri Tamilphoto. Jalkavaivoista kärsineen Tamilphoton voitto oli yllätys, vaikka se oli esittänyt selkeää nousuvirettä kesäpaussin jälkeen.

Ensimmäisen kerran ykköstasolla kilpaillut tuhkimo-hevonen Magnat taisteli Lindsbergin valmennettavien kanssa hienosti voitosta, mutta Womanizer oli pieni pettymys ja taipui piikistä neljänneksi.

Toto75-rivi, Jyväskylä 30.6.

Toto75-1: 7 Steel Robo
Toto75-2: 11 Adam K.C.
Toto75-3: 3 Pulun Pilke
Toto75-4: 5 Pay Back Runner
Toto75-5: 5 Välkyn Tuisku
Toto75-6: 4 Tamilphoto
Toto75-7: 10 Koivikon Kalle

Seitsemän oikein –voitto-osuus 15363,60 euroa. Kuusi oikein 128,90  ja viisi oikein 10,70 euroa.