Ravit

Kuninkuusravit: Lauantain kovin lämminverinen alitti haamurajan

Julkaistu:

Kuninkuusravit
Kuninkuusravilauantain kovimmasta lämminveriesityksestä ei jäänyt epäselvyyttä.
Kun kultadivisioonan mestari Surprise Lord hyökkäsi kiriin 700 metriä ennen maalia, radalla liikkui vain yksi hevonen. Ohjastaja Iikka Nurmonen sai tuulettaa villisti jo 100 metriä ennen maalia ja Surprise Lord antoi kovan näytön kahden viikon päästä Göteborgissa ajettavaan Åby Stora Pris -lähtöön. Lauantaina voitosta maksettiin 12000 euroa, mutta Åbyssa tikulla odottaa noin 180000 euroa.

Häikäisevä kilometriaika 09,9a/1600 metriä on luonnollisesti uusi Porin rataennätys. Suomen ennätys 09,7a on Brad de Veluwen nimissä. Suomessa kympin alitus on erittäin harvinaista herkkua. Womanizer pystyi siihen viime vuonna Mikkelissä (09,9a).

- Mahtava fiilis! Jäi sinne joku kymmenys vielä, ei tarvinnut puristaa ja annettiin vain rullata loppusuoraa. Ori erkani todella helposti muista, nuori huippukuski kehui Kati Lindsbergin valmennettavaa.

- Hevonen on aivan superia, poika ajaa hienosti ja Kati samoin valmentaa, omistaja Jalohepo oy:n Timo Hulkkonen hehkutti, ja kuninkuusravilauantain 15400-päinen yleisö oli yhtä mieltä.

Lauantain toinen lämminveritähti oli pronssidivisioonassa jyrännyt Tarantino. Väsymätön puurtaja sai superraskaan juoksun kierrettyään alussa kolmatta rataa kohti niin sanottua kuolemanpaikkaa johtavan rinnalla. Juoksupaikka ei ollut Tarantinolle nimensä veroinen ja ruuna puristi ihailtavasti ykköseksi. Pelisuosikki Vilukko lankesi Tarantinon paineen alla laukalle viimeisellä takasuoralla.

- Luulen että olisi pärjätty ilman Vilukon laukkaakin. Hevonen voitti vielä aika varmasti, ohjastaja-valmentaja Ivar Holmlund tuumi.

4-vuotiaden suomenhevosten perinteisen suurkilpailun Pikkuprinssin kalkkiviivoilla koettiin dramatiikkaa. Kohti 10000 euron arvoista voittoa keulapaikalta ravaamassa ollut Taruntuuli laukkasi vajaat 100 metriä ennen maalia. Se pudotti takaisin raviaskelille ennen maalilinjaa ja välttyi hylkäykseltä, mutta menetti sen verran vauhtiaan, että tuntumassa haastanut Kihisee ehti ohi.

- Olin jo luovuttanut Taruntuulta vastaan kun se laukkasi. Sen laukka oli meidän voitto, Kihiseen ohjastajavalmentaja Eero Laitinen myönsi.

Oikea Toto75-rivi, Pori 2.8.

T75-1: 1 Kihisee
T75-2: 4 Bottoms Up
T75-3: 8 Saaga S
T75-4: 5 Hullumies
T75-5: 4 Tarantino
T75-6: 10 Hilight Kemp
T75-7: 3 Surprise Lord

7 oikein tuloksille: 11225,10 euroa
6 oikein: 96,80 e   
5 oikein: 6,60 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt