Ravit

Kuninkuusravit: Ei sittenkään Hullumies, vaan SE-Köppinen!

Julkaistu: , Päivitetty:

Kuninkuusravit
Kuninkuuskilpailun väriläiskän Hullumiehen juhlat Porissa loppuivat raastavalla 3100 metrin päätösmatkalla tylysti. Köppinen Siuntiosta on uusi ravikuningas!
Kaksi ensimmäistä osamatkaa Porissa voittanut Hullumies Seppo Sarkolan ohjastamana myi nahkansa kalliilla ja veti keulapaikalla pitkään myös päätösmatkaa. Kuski olisi ilmiselvästi halunnut luovuttaa paikan pois, mutta toive ei toteutunut. Eväät loppuivat Köppisen pyörittämässä vauhtimyllyssä ja Hullumies kangistui lopulta pahoin.

Prässääjä Köppinen sen sijaan jaksoi rajun tempon ihailtavasti perille ja piti takanaan kovat Vieskerin Valon johdolla kirikilometrillä hyökänneet kirihevoset. Eikä ihme, että uhkaajia ei ilmaantunut, sillä Köppisen voittoaika 23,8a/3100m on uusi Suomen ennätys.

Köppinen oli ennen päätösmatkaa kokonaiskisan neljäntenä 1,9 sekuntia kärjestä. Savun hälvettyä kellot näyttivät 0,4 sekunnin marginaalia kakkoseksi nousseeseen Vieskerin Valoon.

Köppisen omistavat Jyrki ja Maija Korhonen Siuntiosta. Jyrki Korhonen myös valmentaa väkivahvaa oria. Voittajahevosen tienestit viikonlopulta olivat yhteensä 62600 euroa.

- Aivan kerta kaikkiaan mahtavat tunnelmat! Maililla (sijoitus 10.) kävi huono tuuri ja ehdin jo miettiä, että näinkö tässä taas käy, mutta "Aku" (ohjastaja Ari Moilanen) näytti päätösmatkalla virtuoosimaisuutensa, treenari hehkutti myös hovikuskiaan.

Erittäin aiheellisesti, sillä Moilasen kylmäpäisyys johtavan rinnalla oli päätösmatkan ratkaisu.

- Olisin saanut keulat, mutta halusin vain rummuttaa rinnalla, superohjastaja vahvisti.

Myös muut kokonaiskilpailun mitalistit Vieskerin Valo ja Virijori ansaitsevat viikonlopun urakasta täydet pisteet. Hurja Köppinen ei vain ollut lyötävissä.

Kuninkuuskilpailu 2014, lopputulokset:

1. Köppinen, kokonaisaika 9.28,1
2. Vieskerin Valo, eroa voittajaan 0,4 sekuntia
3. Virijori, -2,1
4. Tapsan Tahti, -2,5
5. Metkutus, -3,0
6. Hurja-Ero, -5,2
7. Boker, -5,3
8. Hullumies, -6,2
9. Elias Intomieli, -7,6

Ei kokonaisaikaa: Rikelme, Camri, Rapin Aatos

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt