Ravit

Kuninkuusravit: Hurjaa dramatiikkaa tammoissa - lauantain voittaja ulkona koko kisasta

Julkaistu: , Päivitetty:

Kuninkuusravit
Porin Kuninkuusravien kuningatarkilpailun asetelmat keikahtivat todella dramaattisesti toisella osamatkalla.
Lauantaina avausmatkan voittajana juhlittu Saaga S sortui 1609 metrin pikamatkalla yllättäen maalilaukalle ahtaassa tilanteessa väistöliikkeen seurauksena ja hylättiin. Se ylitti maalilinjan toisena, mutta hylkäyksen vuoksi Saaga S ei voi enää voittaa himoittua kuningatartitteliä. Se saa kuitenkin osallistua normaalisti myöhemmin sunnuntaina ajettavalle 3100 metrin ratkaisumatkalle.

Saaga S:n taustavoimien tunteet olivat lähdön jälkeen ymmärrettävästi pinnassa ja valmentaja Ilkka Pyysalo ei halunnut kommentoida tapahtumia tuoreeltaan.

Mailin pyrähdyksen voitti eilisen yllätyskakkonen Mokomani, joka sai kreivin aikaan kiritilaa sisäradalta. Jukka-Pekka Kauhasen ajama Mokomani lähtee johdossa seppelejahdin ratkaisevalle kolmelle kilometrille.

Ennakkosuosikki Vislakalla ajettiin maililla keulapaikalla upporikasta ja rutiköyhää. Se repi keulassa eroa muihin samaan aikaan kun tallikaveri Hopihopi tukki takana sisärataa ja piti vastustajia pussissa, mutta veto ei sittenkään kantanut perille.

Eilen neljänneksi sijoittunut Vislakka on kuitenkin kolmen kilometrin SE-hevonen ja edelleen mukana tittelitaistossa. Se on kokonaiskilpailussa kakkosena, yhteensä 1,2 sekuntia Mokomania perässä.

Kokonaiskilpailun tilanne kahden osamatkan jälkeen, kuningatarkilpailu:

1. Mokomani, kokonaisaika 5.08,8
2. Vislakka, eroa kärkeen -1,2 sekuntia
3. Yllin Kyllin, -2,2
4. Vaiva, -2,5
5. Hopihopi, -2,5
6. Martsa, 3,2
7. Sekottaja, -3,3
8. Mian Mari, -3,5
9. Kemun Tutu, -3,6
10. Aino-Ilona, -4,1

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt