Ravit

Kuninkuusravit: Suosikki selättänyt vatsanpurut - loisti viimeistelyharjoituksissa

Julkaistu:

Kuninkuusravit
Monen suosikki ultratasaisen kuninkuuskilpailun voittajaksi on suoritusvarma Köppinen. Valmentaja Jyrki Korhonen paljasti IS Raveille, että jyrämäisen voimanpesän monisatapäisen fanijoukon ei tarvitse olla Porissa huolissaan, vaikka alla on epäonnistuminen Suurmestaruus-ajon kiivaalta maililta.
Köppinen on mukana kuninkuuskilpailussa toista kertaa. Toissa vuonna Mikkelissä ori täytti paikkansa kunnialla ja oli kokonaiskilpailun kuudes. Viime vuodesta tuli välivuosi, kun hevonen sairasteli alkukauden aikana eikä ehtinyt ajoissa huippukuntoon.

Tänä vuonna Köppinen on ollut parempi kuin koskaan. Se on löylyttänyt jo neljästi Toto75-lähdöissä valtakunnan suomenhevoskermaa. Köppinen on aina tiedetty vahvaksi ja nyt huippunopeutta on tullut selvästi lisää.

Toissa sunnuntaina St. Michel-ravien Suurmestaruudessa Köppinen epäonnistui ja laukkasi. Omistaja-valmentaja Jyrki Korhonen ei ole asiasta huolissaan.

- Hevosella oli vatsavaivoja. Ruokinta ei ollut mennyt nappiin ja sen huomasi helposti siitä, että hiki sakkasi oikein kunnolla. Aineenvaihduntaongelmat olivat tilapäisiä ja nyt kaikki on taas hevosella tosi hyvin. Kun kaikki on kunnossa, Köppinen ei laukkaa, Korhonen vakuutti Kuninkuusravien tiedotustilaisuudessa.

Korhosen mukaan Köppinen oli radalla ajetuissa harjoituksissa niin sanotulla viimeistelyhiitillä erityisen lupaava.

- Ajettiin lämminverisen perässä. Kun kerran annoin ohjilla merkkiä, Köppinen kulki toisen kilometrin 23-vauhtia ja siitä viimeiset 500 metriä kahtakymmentä. Tarkoitus oli ajaa vielä vetoja päälle, mutta kun hevonen oli hiitillä niin hyvä, ajattelin että antaa vetojen olla, siuntiolainen myhäilee.

Köppinen on voittanut lähtöjä ravatessaan avojaloin, mutta siitä ei ole enää ollut orille merkittävää hyötyä. Treenarin mukaan ori juoksee Porissa todennäköisesti kaikki osamatkat kevyet alumiinikengät alla. Ohjastuspuolesta tänäkin viikonloppuna huolehtii tuttuun tapaan huippukuski Ari Moilanen, taktikko vailla vertaa.

- Kestävyys on Köppisen paras ase ja kolmas matka ei ole sille ainakaan haitaksi. Luottavaisena lähdetään jo lauantain ensimmäiselle matkalle. Meillä on ysirata ja edessä ei ole nopeimpia avaajia, mutta Virijorin selästä lähdetään ja jos siinä pysytään loppuun asti, ollaan varmasti aika korkealla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt