Uljas

Ravit

Lapista maailmalle ponnistanut ravimies ylsi harvinaiseen saavutukseen

Julkaistu:

TONNIT PAUKKUU
Orimattilalainen valmentaja ja ohjastaja Tapio Perttunen liittyi maanantaina harvalukuiseen joukkoon. Hänestä tuli viides suomalainen, joka on kyennyt 5000 ravivoittoon.
Ravikilpailemisen Sodankylässä vuonna 1973 aloittanut Tapio Perttunen sai maanantaina Loviisassa kokoon 5000 voittoa. Kymppitonnin puolikkaaseen vaadittiin 41 vuotta kilpailemista ja 42 563 starttia.

Ohjastaja ei väittänyt muistavansa kaikkia ykköstiloja, mutta painotti voittamisen tuntuvan aina hyvältä.

- Uralle on mahtunut paljon hienoja voittoja. Vuoden 1981 ravikuningattaruus on se mieleenpainuvin. Se oli urani ensimmäinen suurvoitto. Hipo oli perheen oma kasvatti ja kisat käytiin Oulussa eli melkein kotikonnuilla, Pelkosenniemeltä lähtöisin oleva Perttunen, 57, muisteli merkkipaaluvoiton jälkeen.

- Ikimuistoisin startti ei ole edes voitto. Meille kävi Ristimäen Sepon kanssa melkoinen kommellus aikanaan Teivossa, kun hevoseni kompastui ja heitti rehellisen voltin. Minä lensin ilmaan ja putosin suoraan Ristimäen syliin. Jonkin matkaa ajettiin tandemilla, mutta jouduttiin lopulta keskeyttämään ennen aikojaan. Ei päästy ajopalkkioiden jaosta sopuun, Perttunen nauratti.

Lukuisia suurkilpailuja voittanut mies valitsi voittajahaastattelussa suosikkihevosensa molemmista roduista.

- Einarsin oli 80-luvulla kansainvälisestikin kova nimi. Suomenhevosista ykkönen on tietysti Saran Salama.

Saran Salama onnistui voittamaan tällä viikolla ajankohtaisen ravikuninkaan tittelin kolmesti. Hevoseen liittyy mielenkiintoinen yksityiskohta Perttusen uran alkupuolelta, sillä ajomies ohjasti ensimmäisen starttinsa ja ensimmäisen voittonsa kolminkertaisen kuninkaan isoäidillä Ponnettarella.

Loviisassa Perttusen merkittävän voiton tuonut hevonen oli Lyric Broline.

Suomalaisohjastajien 5000 voiton klubissa olivat ennestään Jorma Kontio, Antti Teivainen, Ari Moilanen ja Pekka Korpi. 
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt