Saana, Saini

Ravit

Kuninkuusravit tuovat lisätienestejä yllättäviin osoitteisiin

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Porin Kuninkuusraveihin suuntaa ensi viikonloppuna kymmeniä tuhansia ravituristeja. Suurtapahtuma tarjoaa yksityishenkilöillekin paikan tehdä vieraiden avulla rahaa.
Porilainen Asko Koskela laski yhteen kaksi plus kaksi kuultuaan Kuninkuusravien tulevan paikkakunnalle ja ryhtyi tienaamaan tapahtumalla lisäansioita.

- Mietiskelin, että tämän kokoisen paikkakunnan majoitusratkaisut eivät voi riittää sellaisen ihmismäärän yöpymisiin ja laitoin asunnostani vuokrausilmoituksen viikonlopuksi. Moni ihminen tai porukka saattaa muutenkin haluta ennemmin kotimajoitukseen kuin hotelliin. Eiköhän tällainen ratkaisu tule halvemmaksikin, mikäli tulossa on iso joukko, Koskela selventää.

- En ole aiemmin tehnyt vastaavaa kokeilua. Katsotaan miten homma toimii, ja miksei sitä voisi harkita samaa ratkaisua toistekin.

Koskela ei aio lähteä raveja karkuun, vaan suuntaa itsekin paikalle. Yöpymispaikka löytyy veljen luota.

- Kyllä sinne pitää mennä kurkistelemaan, kun tällainen suurtapahtuma kerran on kotiseudulla.

Porin Seudun Matkailu Oy tarjoaa yksityisasuntojen välitystä. Maisan myynti- ja markkinointijohtaja Maria Suomivirta kertoo, että järjestely on nykyisin yleistä.

- Olemme tehneet tätä 30 vuotta ja vuosi vuodelta kysyntä ja tarjonta lisääntyvät. Meillä on vuosittainen Pori Jazz, jota tämä palvelee hyvin ja nyt tänä vuonna tietysti Kuninkuusravit, Suomivirta arvioi.

- Porilaiset ovat tarjonneet tätä tapahtumaa varten kiitettävän hyvin asuntojaan. Välitystyömme on tämän tapahtuman osalta vielä kesken, mutta vuokrattujen asuntojen määrä nousee varmuudella yli sadan. Siihen kun lisätään ihmisten omatoimisesti netissä tarjoamat asunnot,  yhteensä puhutaan useista sadoista vuokrattavista kodeista.

- Taksat ovat kiinteät asunnosta riippumatta, mutta uskoisin hintojen olevan kauttaaltaan aika samalla tasolla. Maisan kautta hinta on 65 euroa per henkilö.

Suomivirta lupaa asuntoja olevan ainakin vielä hyvin tarjolla, mikäli mattimyöhäset mielivät kuninkuusravien suuntaan ja ovat vailla yöpaikkaa.

Kuten Asko Koskelakin totesi, Porin kokoisen paikkakunnan majoitusyritykset ovat kovilla suuren ihmismäärän kanssa. Toisaalta firmat osaavat käyttää sesongin hyödykseen ja hintoja on tarkistettu ylöspäin. Koko viikonlopun majoituksesta joutuu monin paikoin köyhtymään viidensadan euron molemmin puolin olevia summia.

Perjantain lounasravien myötä kolmepäiväiseksi venyvät Kuninkuusravit ajetaan Porissa 1.-3. elokuuta. Paikalle odotetaan yhteensä yli 50000 katsojaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt