Elitloppet-viikonlopun suurimman suomalaistoivon taustajoukot - "Ajetaan vain voitosta"

Suomalaisten ennakkoon vahvin valttikortti starttaa Elitloppet-sunnuntaina Nelivuotiseliitissä.

Pekka Korven Express Duo on Elitloppet-ravien suurin suomalaistoivo.

25.5.2014 8:23

Express Duo on pitänyt suomalaisia ikätovereita lähes pilkkanaan. Sunnuntaina ori kantaa Suomen lippua kauden ensimmäisessä kansainvälisessä tehtävässään. Vastaan asettuu ikätovereita Ruotsista, Ranskasta ja Pohjois-Amerikasta.

- Tehtävä on tiukka, sen näkee jo pelkästään mukaan vaadituista näytöistä. Kovia hevosia jäi kisan ulkopuolelle. Luotto omaan on kuitenkin vahva, valmennustiimiin kuuluva Hannu-Pekka Korpi valaa uskoa.

Express Duo pääsee matkaan täydelliseltä paikalta, ykkösradalta. Nelivuotias on kova avaaja ja mieleisen taktiikan veikkaamiseen ei tarvita ennustajaeukkoa. Ori paineli Vermossa maililla 11,0-kilometriajan, vaikka joutui tekemään paljon töitä ulkoradoilla. Mihin se pystyykään Solvallassa sisärataa pitkin?

- Pekka (Korpi) koittaa varmasti pitää johtopaikan. Kovaa siinä avaavat muutkin. Lutfi Kolgjinin ajotyyli on aina aggressiivinen, mutta toivottavasti meidän ei tarvitsisi ottaa matkalla spurtteja. Tasaisen kova vauhti käy kyllä.

- Solvalla ei ole radoista nopeimpia, eikä ajalla ole mitään merkitystä. Ajetaan vain voitosta, eikä ennätyksistä.

Express Duo joutui viime viikonloppuna starttaamaan samana päivänä kahdesti, kun Kuopiossa ratkottiin Kuopio Stakes-uloslyöntiajon paras.

- Hevonen voitti molemmat kisat todella helposti eikä sen tarvinnut käyttää kaikkia voimiaan. Hyvä niin, sillä tässä on tullut tiuhaan startteja. Solvallaan lähtemisen kannalta oli olennaista päästä Kuopiossa mahdollisimman helpolla.

Matkustaminen on aina huomioitava asia, kun Suomesta lähdetään kilpailemaan ulkomaille.

- Express Duon kanssa on käyty aiemmin Norjassa ja Ruotsissa, eikä ongelmia ole ollut.

Korven tallista starttaa viikonlopun aikana kolme muutakin hevosta. Arctic Model ja Fashion Duo kilpailevat sunnuntaina kolmivuotiaiden Tammaeliitissä ja Drancy nelivuotialle rajatussa rahasarjassa.

- Arctic Model olisi pärjännyt viimeksikin, mutta juoksu meni pieleen. Fashion Duo otti hieman itseensä kovasta kauden avauksesta, eikä ollut seuraavissa parhaimmillaan. Nyt se tuntuu taas paremmalta ja sille vaihdetaan tähän terävöittävämpi varustus. Sama jolla se voitti Kasvattajakruunun viime vuonna. Vaikeasti arvioitava vastus, mutta sopivalla juoksunkululla meidän hevoset voivat pärjätä.

- Drancy teki viimeksi uransa parhaan juoksun ja on iskussa. Siinä lähdössä on ennalta tutumpia vastustajia ja lähtölista näyttää kyllä hurjan tasokkaalta. Oria ei voi luvata ihan kärkeen. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?