Solvallan-valloittaja paljastaa Elitloppet-viikonlopun kuumimmat tototärpit!

Lähes 3000 voittoa pääosin Tanskasta operoiden ohjastanut Seppo Kukkonen on nykyisin innokas ravipenkkiurheilija. Ruotsin ja Tanskan raveja erittäin tarkasti seuraava aktiivinen totomies paljasti IS Raveille viikonlopun pelivinkkinsä.

Seppo Kukkonen ja Bastian Birke täyttivät monen suomalaispelaajan taskut Elitloppet-lauantain Harper Hanoverin muistoajossa 1999.

23.5.2014 9:18

Tanskassa asuva ja ravimeriittinsä kerännyt Kukkonen tuntee paikallisen raviurheilun edelleen kuin omat taskunsa, vaikka oma kilpailu-ura on jo takanapäin. Ei siis ihme, että hänen tipsinsä keskittyvät juuttihevosiin.

- Lauantaille voi antaa kestotipsin, pelatkaa Flemming Jensenin hevosia! Keskustelin juuri hänen kanssaan ja Jensen oli kautta linjan todella luottavainen joukkueestaan. Erityisen paljon hän odotti nelikolta Red Rapide, O'Grady, Codebreaker ja Solo Nolo, Kukkonen luettelee.

Ex-valmentaja-ohjastaja Kukkonen puhuu luontevasti läpi kaikki viikonlopun lähdöt, kysyy välillä mielipidettä suomalaishevosista, ja erottaa lopulta kolme merkittävintä ideaa. Tarkoituksena ei ollut poimia kolmea varminta voittajaa, vaan löytää hyvin maksavia yllätyshevosia.

- Ykkösidea on sunnuntain monte-lähdön Having Said That (sunnuntai, lähtö 4). Moni on jo unohtanut, että ori voitti tämän saman koitoksen viime vuonna. Sillä on ollut alkukauden aikana ongelmia, mutta valmentaja raportoi kaiken olevan nyt kunnossa. Se meni viime vuonna 11,2 ja samanlaista siltä odotetaan nytkin. Taulu on sopivasti sekaisin.

- Jensenin hevosista nostan erikseen peli-ideaksi Solo Nolon (lauantai, lähtö 10). Sillä on aivan huipputasoinen vastus, mutta upea hevonen on tämäkin. Se palasi viimeksi tauolta, eikä ollut ihan parhaimmillaan vielä siinä, mutta voitti silti hyvällä esityksellä. Se parantaa viime startista taatusti ja uskoakseni paljon.

- Rocky Egedal (sunnuntai, lähtö 11) epäonnistui Kööpenhaminassa, kun ravi ei stemmannut. Ruuna sopii Joakim Lövgrenin hyppysiin. Hevonen on tosi vahva ja pystyy menemään tämän matkan alle 14-vauhtia. Kyseessä ei ole varma suorittaja, mutta onnistuessaan vaarallinen. Kertoimet ovat todennäköisesti palkitsevia.

Elitloppet-viikonlopun ilmapiiri on Seppo Kukkoselle tuttu. Suurimman voittonsa kilpailijana hän ajoi vuonna 1999, kun Bastian Birke oli paras klassisessa Harper Hanoverin -lähdössä kolmella kilometrillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?