Elitloppet-pelikassa kuntoon Tommi Kylliäisen hevosilla?

Lahtelaisvalmentaja Tommi Kylliäinen iskee Elitloppet-viikonlopun oheislähtöihin kahdella hevosella ja odottaa molemmilta menestystä.

Tommi Kylliäisen suojatit ovat yllätysvalmiita viikonlopun Elitloppet-raveissa Tukholmassa.

22.5.2014 10:14

Kylliäisen kaksikko on tehnyt huippusuoritukset viime kilpailuissaan. Ruotsalainen pelikansa tuskin osaa silti arvostaa parivaljakkoa, varsinkin kun alla ei ole ykköstiloja.

- Hevoset ovat huippuvireessä ja molempien treeniotteet ovat vain parantuneet viime aikoina. Vilukko sai viimeksi myöhään tilaa ja Ranch Nerollekin jäi viime startissa varaa, Kylliäinen arvioi.

Treenari uskoo Vilukon pystyvän ainakin 12-tulokseen. Kovalla avaajalla pyritään heti mukaan kärkiryhmään.

Ranch Nero tuli puolestaan Finlandia-päivän Seppele-ajossa voittaja Jontte Boyn puserossa maaliin. Kolmevuotias kehittyy tällä hetkellä hurjaa tahtia.

- Vilukko on ollut koko ajan hyvä, mutta juoksunkulut eivät ole parissa viimeisessä mahdollistaneet voittoa. Ranch Nero alkaa nyt saada oikealla lailla kiinni kilpailemisesta. Se on Suomessa ikäluokkatason hevonen ja nyt juostaan rahasarjassa.

Itse hevostensa rattaille asettuva Jokimaan ratavalmentaja myöntää, ettei tunne vastustajia täydellisesti. Hän myös tiedostaa, ettei Elitloppet-karkeloissa saa mitään ilmaiseksi.

- Nyt on vastassa Skandinavian huippuja ja juoksun pitää onnistua. Ennakkoon on silti sellainen tunne, että menestystä pitäisi olla luvassa.

Pitkä matkustus lahden yli tuo mukaan kysymysmerkkejä, mutta Kylliäinen ei osaa olla asiasta huolissaan.

- On pieni arvoitus, kun hevoset menevät ensi kertaa elämässään laivaan. Ne ovat kuitenkin järkeviä tapauksia ja Suomessa matkustaminen ei ole tuottanut mitään ongelmia.

Kylliäisen tallin hevoset starttaavat Solvallassa jo superviikonlopun alkuvaiheessa. Ranch Nero juoksee perjantain lounasravien kolmannessa lähdössä ja Vilukko lauantaina ensimmäisenä ajettavassa aamupäivälähdössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?