Matti, Matias

Ravit

Travronden: Tuomas Korvenoja siirtää toimintaansa Ruotsiin

Julkaistu:

Tuomas Korvenoja sai tarpeekseen ravipalkintojen pudotuksesta ja siirtää osan toiminnasta Ruotsiin, kertoo Travronden-lehden verkkosivu.
Ruotsin-filiaalin perustaminen on luontaista jatkoa Korvenojan valmennustoiminnalle. Kansainvälisillä kilpakentillä viihtyvän miehen hevosia on jo pitkään talvehtinut ja kilpaillut myös Euroopan toisessa johtavassa ravimaassa Ranskassa. Uusi toimipiste sijaitsee Söderby Gårdissa lähellä Tukholmaa.

- Paras mahdollinen sijainti. Lähellä Solvallan ravirataa ja lähellä Arlandan lentokenttää. Hevoseni ovat aiemmilla Ruotsin kilpailumatkoilla yöpyneet siellä. Jonesy, Nostromo, Aaron de Veluwe ja kaksi starttamatonta nuorta hevosta ovat jo paikalla tallissa. Tarkoitus on tilanteen mukaan vaihdella maassa olevia hevosia.

- Tilanne ei vaikuta Suomessa kovin valoisalta. Tavallisten lähtöjen palkintopotti laskee kesäkuusta lähtien kaksikymmentä prosenttia. Kovimmalle ottaa, että myös suurkilpailujen palkintosummiin joudutaan puuttumaan. Esimerkiksi Suur-Hollolan ykköspalkinto putoaa 20 000 eurolla, Korvenoja kommentoi Travrondenin uutisessa.

Erityisesti nuoriin hevosiin satsaava valmentaja on jo pitkään kaivannut lisää järkeviä kilpailumahdollisuuksia tähän kategoriaan, mutta toiveet ovat kaikuneet kuuroille korville. Länsinaapurissa tarjontaa on monin verroin.

Treenari ilmoitti keväällä Hevosurheilu-lehden haastattelussa kyllästyneensä omalta osaltaan julkiseen ravipolitikointiin. Nyt hän vastasi asiaan teoilla.

Yksi syy löytyy Ruotsinkin muutoksista.

- Aiemmin muussa maassa valmentautuvat nuoret hevoset pystyivät hankkimaan kilpailuoikeuden Ruotsin koelähdöissä, mutta uusi sääntö vaatii hevosen olevan sekä fyysisesti että paperilla Ruotsissa treenissä.

Korvenoja on kilpaillut jo aiemmin paljon Ruotsissa ja tietää mihin on ryhtymässä.

- Ruotsin kova taso on tiedossa, mutta on minullakin hyvät hevoset. Yritetään tätä systeemiä ainakin, hän sanoo Travrondenille.