Tässä ovat Finlandia-ajon lähtöradat - Air Gunner otti haasteen vastaan

Julkaistu:

Finlandia-ajo
Kun Brad de Veluwe on loukkaantunut ja myös Womanizer tauolla, Suomen ykköskortti tämän vuoden Finlandia-ajossa Vermossa on jyväskyläläisen Markku Harjun omistama Air Gunner.
Ari-Pekka Pakkasen valmennettava oli selvästi paras kotimainen sekä toissa lauantaina Killerin Eliitissä ja eilen Oulun Number Onessa. Näyttöjen perusteella Air Gunnerin paikka Finlandia-ajossa oli selviö, mutta taustavoimat tekivät päätöksen ajaa 6-vuotiaalla kolmas kova maili kahden viikon sisään vasta mietinnän jälkeen.

Joukkoon kelpasi myös lauantain Number Onessa vaativan juoksun jälkeen kakkoseksi taistellut Markku Niemisen tallin Quite an Avenger. Samoin debyytissään Suomessa loistanut Blue Porsche mahtui mukaan.

Vermolaisilla oli huonoa tuuria lähdön kasaamisessa muutenkin kuin kansansuosikki Brad de Veluwen kanssa. Paikka jäi täytettäväksi myös ruotsalaisen Noras Beanin loukkaannuttua. Sinikeltaisten ässiä ovat nyt Sanity ja Oasis Bi.

Uutena nimenä listalle tuli viime hetkellä ranskalainen Paladin Bleu. 11-vuotiaalla orilla ei ole alla tuoreita kansainvälisenä mainetekoja, mutta kuitenkin yllätysvoitto maaliskuulta Belgian Monsista Prix Grote Winterprijs -lähdöstä, joka ajettiin 42000 euron palkintopotilla. Ranskalaishevoset ovat kisajärjestäjille tärkeitä Ranskasta tulevan pelin vuoksi. Jo aiemmin selvisi, että patonkimaasta tulee kisan ennakkosuosikki Univers de Pan. Kisan neljä kertaa valmentajana voittanut Fabrice Souloy veti Quinoa du Gersin viivalta.

Italialainen Nesta Effe puolustaa vuoden takaista voittoa, vaikka ei onnistunut Seinäjoen Prix d'Etain Royalissa. Seinäjoen-startin perusteella Harri Rantasen ja kumppaneiden Prussia on saapasmaan hevosista kovempi, mutta sai surkean lähtöradan.

Lähtölista, Finlandia-ajo 10.5. Vermo, 1. palkinto 110000 euroa:

numero hevonen ohjastaja valmentaja kotimaa
1 Juliano Rags Noralf Braekken Noralf Braekken Norja
2 Oasis Bi Claes Svensson Stefan P. Pettersson Ruotsi
3 Nesta Effe Roberto Vecchione Holger Ehlert Italia
4 Sanity Johnny Takter Malin Löfgren Ruotsi
5 Quite an Avenger Markku Nieminen Markku Nieminen Suomi
6 Univers de Pan Philippe Daugeard Philippe Daugeard Ranska
7 Blue Porsche Iikka Nurmonen Ossi Nurmonen Suomi
8 Prussia Pietro Gubellini (Harri Rantanen) Italia
9 Paladin Bleu Jos Verbeeck Loic Thieulent Ranska
10 Air Gunner Kari Rosimo Ari-Pekka Pakkanen Suomi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt