Anja, Anita

Ravit

Killerin Eliittiin todellinen shokkivoittaja - Toto75 kaikille liian vaikea

Julkaistu:

Jyväskylä
Jyväskylän suurkilpailusta povattiin tasaista ja yllätysaltista, mutta lopullista voittajaa ei ennakkokaavailuissa huomioinut oikeastaan kukaan.
Toiseksi vähiten pelattu Air Gunner löi pelaajat ällikällä ja jyräsi Eliitissä jättiyllätysvoittoon ajalla 11,7aly. Voitto itsessään oli yllätys, mutta vielä isompi yllätys oli tapa jolla se tuli.

Kuusivuotias ruuna eteni - kiivaan kiihdytyksen jälkeen keulat ottaneen - suosikki Beatasinen rinnalle etusuoralla ja joutui ravaamaan ilman selkää koko matkan. Vauhti rauhoittui tuntuvasti toisella puolikkaalla ja kiihtyi taas kirivaiheessa. Loppusuoralla näytti liikkuvan vain yksi hevonen, Air Gunner.

- Minä en satsannut starttiin, mutta hevonen halusi itse lähteä noin kovaa. Jäätiin johtavan rinnalle ja ajoin siinä tasaisesti loppusuoraa odotellen. Hevonen irtosi lopussa helposti voittoon, voittajan ohjastaja Kari Rosimo kertoi.

Voittajakehässä oli kaksijakoisia tunnelmia. Valmentaja oli yllättynyt, mutta ohjastaja tai omistaja eivät niinkään.

- Tämä on ollut aina tosi hyvä, kun minä olen sitä ajanut. Olen oppinut luottamaan hevoseen, joten ei tämä esitys varsinaisesti yllättänyt, Rosimo kommentoi.

Air Gunnerin omistaja Markku Harju on jyväskyläläinen ja voitto oli hänelle kotiseudulla tunteikas.

- On tietysti hienoa voittaa täällä. Minulle oli tälle kaudelle kaksi isoa tavoitetta. Toinen oli tämä ja toinen on Suur-Hollola-ajo. Alusta alkaen oli selvää, että täällä kilpaillaan. Luotan tähän hevoseen todella paljon. Tarkoitus oli jo ennakkoon, että menestytään, eikä vain osallistuta, Harju asettelee.

Voittajan valmentaja Ari-Pekka Pakkanen kertoi tietäneensä hevosen hyvyyden ja odotti siltä kelpo suoritusta, mutta voitto yllätti hänet silti.

- Tänne on tietysti vähän tähdättykin, mutta lähtökohtaisesti huono lähtöpaikka laski minun odotuksia, Ari-Pekka Pakkanen myönsi.

Ruuna voitti viime vuonna viisivuotiaille rajatun Mikkelin Account Racen ja Suur-Hollola-ajossa välierän, mutta tämä oli ensimmäinen suurvoitto aikuisten tasolla. Samalla tuli myös uran suurin yksittäinen palkinto, 20 000 euroa.

Eliitin voittajalle saattaisi olla tarjolla paikka seuraavaan suomalaiseen suurkilpailuun Finlandia-ajoon.

- Suunnitelmissa oli jatkaa täältä viikon päästä Ouluun 75-raveihin. Ennen tätä kisaa ei ollut selvää, että päästäisiinkö sinne edes mukaan. Nyt ei taida olla sitä ongelmaa, mutta katsotaan nyt sitten mitä tapahtuu ja mihin kutsutaan, Pakkanen naurahti.

Vain reilun prosentin verran pelatun Air Gunnerin voiton myötä putosivat kaikki loput jäljellä olleet Toto75-kupongit.

Toto75 rivi, Jyväskylä 16.4.

T75-1: 2 Ranch Juanita
T75-2: 4 Hurja-Ero
T75-3: 10 Extreme Luca
T75-4: 8 Välkyn Tuisku
T75-5: 3 Vieskerin Valo
T75-6: 8 Good Dynamite
T75-7: 7 Air Gunner

7 oikein: -
6 oikein: 677,20 euroa
5 oikein: 23     euroa
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt