Silja, Selja

Ravit

Kuski T65-tähden kevätkuosista: ”Aika tankkerimainen”

Julkaistu:

Toto65-ravit
Express Duo ei ole sylkenyt talvella kaurakuppiin.
Viikko sitten Vermossa seurattiin silmät tapilla 5-vuotiaan Quite An Avengerin ensiesiintymistä aikuisten sarjoissa. Tänä keskiviikkona yleisön katseet vangitsee vuotta nuorempi Express Duo, joka esitti 3-vuotiskaudella niin lupaavia otteita, että sitä verrattiin jopa Brad de Veluween.

Express Duo on lähes kaikkien T65-varma, vaikka sillä on takana neljän kuukauden kilpailutauko. Vähälukuinen vastustajajoukko ei saa siihen kuitenkaan tässä mielessä etua, sillä kukaan muukaan ei ole vielä aloittanut uutta sesonkia.

Nelivuotistähden suurta suosikkia ajaa valmentaja Pekka Korven poika Hannu-Pekka. Hän on myös käytännössä vastannut kanuunan valmennuksesta talvella, koska isäpappa pyörittää perheen Ruotsin-tallia.

Epänormaalit talviolosuhteet ovat rajoittaneet Express Duon peruskuntoajoa. Suursyömärin nälkää kevyempi liikunta ei ole kuitenkaan pitänyt loitolla.

- Se on aika tankkerin näköinen, Hannu-Pekka kuvailee.

Moni varmasti pohtii, kuinka pulska ori jaksaa juosta toisten mukana.

- Jos hevosen lihakset vain toimivat, uskon pärjäämiseen. Koska pääsimme ajamaan vain kolmisen viikkoa jäällä ja myös normaalia vähemmän mäkitreeniä tiellä, valmennus ei ole ollut samanlaista jumputusta kuin menneinä talvina. Hevosemme ovat ehkä aikaisemmin valmiita, mutta saa nähdä, kuinka niiden kunto pitää loppuvuonna.

Löysäilyyn tankkerilla ei ole Vermossa varaa. Greenlef Slim ja Harmi’s Frido ovat tuttuja tiukkoja haastajia, jotka eivät anna suosikille virheitä anteeksi.

- Express Duolla on ajettu kovimmillaan vain 1.21-vauhtinen hiitti. Nieminen ( Markku) ja Korvenoja ( Tuomas) ovat päästelleet aika lujaa, eikä Korhosellekaan ( Heikki) ole tapana hyssytellä.

Mistä tiedät, sillä he eivät puhu niin tallikommenteissa?


- Eivät vain sellaisia kerro. Meidän hevosestamme ei voi sen sijaan olla varma, onko sitä hiitattu tarpeeksi, Korpi huomauttaa.

Korvelta ei irtoa selkeää vastausta siihen, merkkaisiko hän Express Duon varmaksi, jos olisi pelimiehiä.

- Kovan ajon puutteen vuoksi minulla on pikkuisen epävarma olo. Toisaalta olen myös aika luottavainen. Siihen uskon ainakin vahvasti, että oriista kehittyy vielä tosi hyvä hevonen, Korpi vakuuttaa.

Korven kovia odotuksia ryydittää Express Duon olemus. Se on sekä vankistunut että aikuistunut.

- Vaikka hevonen on vielä pulska, sen kuuluukin olla massiivisempi kuin 3-vuotiaana. Ori on lisäksi rauhoittunut kovasti. Se ei enää touhota ylimääräisiä, Korpi kertoo.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt