Hilma

Ravit

Näinkin voi käydä - rumasta ankanpoikasesta muovautui voittokone

Julkaistu:

Tänään tiistaina Teivon raveissa kilpailevan Magnatin ei odotettu tienaavan kaviourilta kovinkaan montaa euroa. Markku Oksanen on nostanut elämänsä ensimmäisen valmennettavan laatulähtöjen menestyjäksi ja voittoja tulee nyt solkenaan.
Kangasalla asuva Markku Oksanen ei ollut koskaan ajanut ravihevosta, kun hän vuonna 2011 huomasi olevansa lämminveriruuna Magnatin omistaja.

- Tytär omisti kasvattamansa hevosen kaverin kanssa puoliksi. Heille tuli siinä jotakin riitaa. Me ostettiin vaimon kanssa se puolikas ihan vaan sen takia, että tyttö sai pitää hevosensa. Jonkin ajan päästä se toinenkin puolikas oli meidän ja niin sitä aloitin treenarina. En tiedä, kumpi siinä opetti kumpaa. Minä hevosta vai se minua. Kai se oli sekä että, Oksanen muistelee.

Magnat tuli radoille vasta aikuisena hevosena viisivuotiaana. Hevosen suvussa tai olemuksessa ei ollut mitään, mikä olisi saanut ravialan ammattilaisen kiinnostumaan siitä.

Eivätkä alku-uran startit asiaa muuttaneet. Uran viiden ensimmäisen startin saldona olivat sijat 6, 7, 11, 10 ja 8.

Tänään Magnat starttaa samalla radalla missä kilpailemisen aloittikin. Tulosrivissä on neljän voiton putki ja ruuna on yksi ravien ennakkoon todennäköisimmistä voittajista.

Hitaasti kiiruhtaneen Magnatin ikätoverit olivat jo jakaneet ikäkausikilpailujen suuret palkinnot keskenään, kun Kangasalalla vasta opiskeltiin alkeita.

- Ei siinä osattu pitää kiirettä. Nelivuotiaana alkoi säännöllinen valmentautuminen ja viisivuotiaana tultiin starttiin. Alku oli vaikeata. Ei hevonen oikein ymmärtänyt kilpailemista, enkä minäkään sen vaatimuksia. Ammattilaisen olisi ollut helppo luovuttaa ja vaihtaa hevosta. Minulla kun oli vain tämä yksi, niin treenailtiin rauhassa ja kehityttiin sitten vaan hitaammin kuin muut, Oksanen puntaroi.

Magnatin tahti alkoi kiihtyä pikku hiljaa kilpailurutiinin karttuessa. Nyt ruunalla on plakkarissa jo 16 voittoa ja kokonaisuudessaan 44 mitalisijaa yhteensä 77:llä yrittämällä. Palkintosumma ylitti viime kilpailussa 50000 euron rajan.

Suoritukset ovat parantuneet jatkuvasti ja viime kilpailussa syntyi uusi ennätysaika 14,0a/2100 metriä.

- En ole asettanut mitään suurempia kilpailullisia tavoitteita. Mielenkiinnolla seurataan, mihin Magnat pystyy kehittymään. Kilometrejä poika on saanut ja vahvuus onkin sen paras ase. Saa nähdä, mihin nopeus riittää. Koko ajan sekin on kehittynyt, Oksanen laskee.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt