Kalle Rovanperältä suoraa puhetta Meksikon MM-rallista: ”En tykkää”

Kalle Rovanperä lähtee Meksikon MM-rallin viimeisille erikoiskokeille neljäntenä.

Kalle Rovanperää ja muita WRC-kuskeja odottaa päätöspäivänä 35,63 kilometriä pitkä erikoiskoe.

19.3. 8:30

Leon, Meksiko

Kalle Rovanperälle on jäämässä Meksikon MM-rallin neljäs sija, mikä ei hallitsevaa maailmanmestaria juuri naurata.

Lue lisää: EK16: Kalle Rovanperä neljäntenä – tallikaverit paahtavat maisemaan

Vaikka sijoitus on tuomassa mestaruustaistelua ajatellen tärkeän pistepotin, ei tulos tyydytä tavallisesti joka rallin osakilpailuvoitosta ajavaa kuljettajaa. Avauspäivän eli perjantain ”tienpuhdistusurakka” söi parhaan fiiliksen ja taistelutahdon.

– Ei tietenkään tyydytä, mutta tämä oli ihan oletettavaa. Tämä on kisa, josta en tykkää ja jossa auraaminen vaikuttaa eniten koko kaudella. Perjantain takia ei ollut saumoja voittoon, Rovanperä summasi.

Lue lisää: Kalle Rovanperä liukasteli MM-rallissa – tilanne veti mietteliääksi: ”Voi olla vaikeaa”

Rovanperän ero edellä ajavaan Thierry Neuvilleen kasvoi lauantain aikana 53,9 sekuntiin. Kun eroa takana tulevaan Dani Sordoon on liki saman verran, on peli käytännössä selvä suomalaisen osalta.

Mahdollisuudet kunnolliseen kärkitaisteluun Rovanperä näki heikkenevän kilpakumppanien aikoja tutkiessaan.

– Tämä oli ongelmaton päivä, mikä oli pääpointtina, mutta heti aamupäivästä näytti siltä, että tie paranee ja Thierry pääsee karkuun. Ero venähti myös takana tulevaan Sordoon, joten kilpaa ei tarvitse enää ajaa.

Kisan päätöspäivän neljän erikoiskokeen lenkki ei sekään ole mitätön sunnuntaiajelu, sillä kilpailijoita odottaa mm. rallin pisin erikoiskoe (EK21: Otates), jolla mittaa on 35,63 kilometriä.

Pienikin tekninen vika voi muuttaa ongelmiin joutuneen kuljettajan rallin tuskaiseksi selviytymiskamppailuksi ja muokata tuloslistan uuteen uskoon.

– Edessä voi tapahtua mitä vain. Tai jos meille tulee vaikka rengasrikko, niin silloin Sordo saattaa hyötyä siitä. Yritetään tulla pätkät vain puhtaasti läpi.

Toki Rovanperän ralliin myös onnistumisia mahtuu, mutta maailmanmestarin suoritusasteikolla lopputulos jättää karvaan maun suuhun.

– Aika ajoin teimme hyvää työtä. Olisimme tietysti halunneet ajaa podiumista, mutta emme pystyneet paljon parempaa tekemään. Neljäs sija on melko hyvä ja erot ovat olleet isoja. Sijoitus voisi olla parempi, mutta lähtöpaikkaan nähden se on hyvä, nyökkäsi Rovanperä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?