Esapekka Lapilla kulkee loistavasti Meksikossa: ”Aikamoinen päivä”

Hyundain suomalaiskuljettaja lähtee lauantain lenkille 5,3 sekunnin johtoasemassa ennen Sébastien Ogieria.

Muut kuljettajat jäivät Esapekka Lapin varjoon Meksikon MM-rallin avauspäivänä.

18.3. 8:58

Leon

Esapekka Lappi hallitsi mestarillisesti aamu- ja iltapäivän lenkit sekä ja nykäisi lisää eroa, kun sopiva tilanne avautui.

Seitsemännen erikoiskokeen jälkeen Ogier oli rynninyt jo 0,3 sekunnin päähän, mutta parilla seuraavalla erikoiskokeella Lappi kasvatti eron jo 6,9 sekuntiin.

Kisakaupunki Leoniin saapui tyytyväinen kuljettaja. Ajossa oli jälleen pitkästä aikaa niitä elementtejä, joista Lappi tunnetaan.

– Aikamoinen päivä. Odotin, että olemme nopeita, mutta kärkisija ja nimenomaan ”Sebiä” vastaan ajaminen oli siinä vielä kirsikkana kakun päällä. Se tarkoittaa sitä, että tämä oli yksi urani parhaista päivistä, mutta ei saa tuudittautua siihen, Lappi tiedosti.

Eväät lauantain pitkään kisapäivään pysyvät samoina. Tulosta tuottavaa reseptiä on turha viilata.

– Töitä joutuu tekemään paljon ja välillä on aika kuumakin. Perusvauhti on kuitenkin tosi hyvällä tasolla. Hirveästi ei tosin pysty puristamaan lisää, vaikka iltapäivällä ehkä niin teimmekin. Nyt ei kannata muuttaa mitään.

Kun kiistakumppanina on rallin kuudesti voittanut lajin kahdeksankertainen maailmanmestari, se tuo aivan uudenlaista kiimaa taisteluun.

Kuvia kumartelemaan Lappi ei aio kuitenkaan alkaa.

– Se on jo takana ja joutuu ajamaan minut kiinni, joten ei kai tässä mitään. Vaihdetaan huollossa renkaat. Nämä ovat jo ihan loppu, sillä tunkin reiät ovat rikki, emmekä ole pystyneet vaihtamaan renkaita, Lappi osoitti autonsa alahelmaa.

– Jatketaan huomenna samalla tavalla. Siellä on tosi kivoja pätkiä, jotka ovat jo aiemmilta vuosilta tuttuja. Mitään pahoja miinoja siellä ei pitäisi olla – ehkä.

Lue lisää: Esapekka Lappi jäätyi tv-kameran edessä – tämä toimittajan heitto oli liikaa

Toistaiseksi Lappi on voittanut urallaan vain yhden MM-rallin: Jyväskylässä vuonna 2017.

Kävi Meksikossa miten hyvänsä, ansaitsee Lapin perjantainen suoritus koko pieksämäkeläisen rallitaipaleella erityisen paikan.

– On muitakin hyviä päiviä ollut, mutta tämä kuuluu niihin. Nyt ollaan kuitenkin lähtökohtaisesti suomalaisten mukavuusalueen ulkopuolella. Sen vuoksi tämä päivä oli yksi kovimmista suorituksistani, Lappi myönsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?