Kalle Rovanperällä hurja vaaratilanne – äimisteli maalissa: ”Varmaankin paikallisten tekemä”

”Perä lähti siitä taivaalle”, Esapekka Lappi luonnehti tiellä odottanutta yllätystä.

Kalle Rovanperä koki ikävän yllätyksen neljännellä erikoiskokeella.

17.3. 21:21

Meksikon MM-rallia johtava Esapekka Lappi ja kuudetta sijaa pitävä Kalle Rovanperä kokivat hiuksia nostattaneen yllätyksen rallin neljännellä erikoiskokeella.

Aivan yllättäen, keskeltä tietä paljastui nuotituksen jälkeen rakennettu hiekkakasa, joka kovassa vauhdissa lennätti Rovanperän auton ilmaan.

– Sinne oli suoralle tehty hiekasta hidastetöyssy, varmaankin paikallisten tekemä. Se oli aika iso, ja kun se oli varjossa, niin sitä ei nähnyt. Tultiin siihen sataayhdeksääkymppiä, Rovanperä ihmetteli.

Rovanperän ero kärkeen on 29,2 sekuntia. Iltapäivän lenkillä puhdistettavaa riittää yhä, vaikka turbo-ongelmista kärsinyt Ott Tänak palannee uudestaan Rovanperän eteen tietä avaamaan.

– Katsotaan. Se toinen kierros voi olla ihan yhtä vaikea, kun kaikki nolla-autot ja pikkuautot ovat sotkeneet ajolinjat. Toivottavasti lenkki on meille parempi.

Myös upeasti kisan aloittanut Lappi koki elämänsä yllätyksen, kun samainen hiekkakasa teki temput.

Lapin johtoasema Sebastien Ogieriin on 1,4 sekuntia.

– Perä lähti siitä taivaalle. Ihmettelin, kun ei mulla nuotissa ollut mitään ja löi niin v*tusti. Siinä oli pikku tilanne sen jälkeen, kun oli mutka heti perään, Lappi sadatteli.

Ralli jatkuu EK6:lla klo 22.22 Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?