Kalle Rovanperä innostui näkemästään Meksikossa – ”Oli siistiä”

Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi pysyivät aivan Ott Tänakin kannassa.

Kalle Rovanperä piti Meksikon yleisöerikoiskokeiden tunnelmasta.

17.3. 5:52 | Päivitetty 17.3. 8:12

Leon, Meksiko

Meksikon rallissa ajettiin varhain perjantaina Suomen aikaa kaksi lyhyttä, vain runsaan kilometrin erikoiskoetta.

Niiden jälkeen Fordin virolainen Ott Tänak johtaa. Toyotan Kalle Rovanperä on 1,7 sekunnin päässä ja Hyundain Esapekka Lappi 2,2 sekunnin päässä.

Avauspäivän erikoiskokeet veivät kilpailijat Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Guanajuaton kaupunkiin. Yleisölle tehty 1,12-kilometrinen pyöritys sujui Rovanperältä mallikkaasti.

– Oli siistiä vetää tuollaiselle porukalle. Ei se ole kauhean mukava pätkä aloittaa rallia, mutta menee, koska fiilis on niin hyvä, Rovanperä jutteli kisakaupunki Leoniin päästyään.

Perjantain kahdeksalla erikoiskokeella kupletin juoni on hyvin erilainen. Toisena autona tiellä ajava Rovanperä kärsinee lähtöpaikastaan – etenkin aamupäivän erikoiskokeilla, joilla puhdistettavaa irtosoraa on tien pinnassa runsaasti.

– Kaikki aika piti yrittää ottaa tänään, koska huomenna tulee takkiin.

Hyundaita kuskaavalta Esapekka Lapilta erikoiskokeet sujuivat vielä paremmin. Lappi on kisassa toisena, 1,7 sekuntia Tänakista.

– Ajaminen ei tuntunut miltään, mutta se kai se on se juju; kun ajaa puhtaasti ja käyttää autoa tehokkaasti hyväksi. Huomenna ei auta kuin koettaa pitää auto puhtaalla linjalla, että saa hyvän "exitin" mutkista, Lappi tuumaili.

Haastavan sorarallin makuun päästään perjantaina kahdeksalla erikoiskokeella, joista ensimmäinen alkaa Suomen aikaa kello 16.48.

Artikkelia päivitetty kauttaaltaan kello 8.12.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?