Meneekö Kalle Rovanperän MM-jahti aivan uusiksi? Legenda väläyttää shokkiratkaisua

Sebastién Ogier saattaa olla valmis ajamaan enemmän ralleja kuin on alun perin suunnitellut.

Sebastién Ogier kurvaili voittoon kauden avausrallissa Monte Carlossa. Hän on MM-pisteissä viidentenä.

16.3. 11:56

Leon, Meksiko

Ralli pitää yhä Sébastien Ogieria koukussaan. Ranskalaismestari väläytti median kovaa tentatessa olevansa tarvittaessa valmis jopa kilpailuohjelman kasvattamiseen.

Ogier on sanonut vähät välittävänsä tilastoista, joissa maanmies Sébastien Loeb on se todellinen Gallian kukko yhdeksällä mestaruudellaan. Toistaiseksi.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Ogier lupasi pysyvänsä raameissa, jotka itselleen määritteli. Kahdeksankertainen maailmanmestari aikoo osallistua seitsemään ralliin, mutta nähtäväksi jää, mitkä rallit hän valitsee.

– Olisi tyhmää sanoa jotain varmaksi ja sitten muuttaa suunnitelmia. Sanoin tähän vuoteen lähdettäessä, että ajan suunnilleen saman määrän osakilpailuja kuin viime kaudella, eli seitsemän. Haluan kuitenkin pitää auki suunnitelman siitä, missä ajan.

Sebstién Ogier on kahdeksankertainen maailmanmestari.

Monte Carlon voitto antoi aivan uutta kutinaa Ogieriin, sillä hyvän lähtöpaikkansa turvin mies on vahvin voittajasuosikki myös Meksikossa.

Se taas kasvattaisi Ogierin pistepotin niin korkeaksi, että kunhan asiat menevät sopivasti ristiin, saattaa Toyotan kuljettaja pysyä mestaruustaistelussa vajaallakin ohjelmallaan. Se ei ole itsetarkoitus, mutta jos homma rokkaa ranskalaisen pussiin merkittävissä määrin, Ogier tarttuu rattiin suunniteltua useammin.

Toyotan vuokrabisnes neljännen auton suhteen on jäissä. Lorenzo Bertelli oli tyytyväinen kokemukseensa Ruotsissa, mutta ei ole vahvistanut jatkoaikeitaan suuntaan tai toiseen.

Ketään toista potentiaalista asiakasta Toyotalle ei näillä näkymin liikene, joten vapaana tallissa lojuva auto suorastaan huutaa Ogierin nimeä.

– No, jos voitan kaikki seitsemän rallia, niin sitten voin tulla ajamaan vielä jotain lisää. Siis, jos sitten voisin taistella maailmanmestaruudesta, mutta seitsemällä rallilla sitä ei voi tehdä, pyörittelee Ogier.

Meksikon ralli alkaa perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa ja jatkuu perjantaina iltapäivällä.

Ott Tänak johtaa MM-sarjaa 41 pisteellä. Kalle Rovanperä on toisena kolmen pisteen päässä virolaisesta. Ogierilla on 26 pistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?