Kalle Rovanperän SM-ralli meni pieleen!

SM-ralli meni Kalle Rovanperältä mönkään.

SM-ralli meni Kalle Rovanperältä pieleen. Arkistokuva.

4.3. 11:34

SM-ralli Jyväskylässä meni maailmanmestari Kalle Rovanperältä mönkään heti kilpailun alussa. Rallin SM-sarja tiedotti Twitterissä, että Rovanperä joutui keskeyttämään taipaleensa kilpailun toisella erikoiskokeella.

Kotiseuduillaan ajaneen Rovanperän keskeytyksen syyksi kerrottiin tekninen vika. Hänen ajokkinaan oli nostalginen Toyota Starlet, jota Rovanperä oli taustavoimineen kunnostanut.

– Niin kuin oli vähän odotettuakin, niin pelit hajos. Vitosen (viitosvaihteen) kyydistä tukivarsi poikki. Onneksi ei käynyt mitään. Auto jäi kuitenkin ehjäksi (muilta osiltaan), nyt lähdetään laulukuoroon, Rovanperä kertoi Instagraminsa Storiesissa.

Rovanperä on aiemmin kertonut, että takavetoisesta Starletista irtoaisi 240 hevosvoimaa.

Rovanperä oli kilpailun ajojärjestyksessä niin sanottuna väliautona reitin turvallisuutta tarkastavan viimeisen nolla-auton jälkeen. Hänen tarkoituksenaan oli näytösajolla viihdyttää yleisöä. Hänen erikoiskoeaikoja ei ollut tarkoitus julkaista virallisesti missään.

Rovanperän varsinainen leipätyö on MM-sarjassa Toyotan tehdastallin ajokilla kilpaileminen. Hän voitti rallin maailmanmestaruuden viime vuonna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?