Kalle Rovanperä teki katalan tempun – valtava hyöty

Kalle Rovanperä taktikoi tylysti sunnuntaina.

Kalle Rovanperä on MM-sarjassa toisena ja pääsee Meksikon MM-ralliin hyvistä asetelmista.

| Päivitetty

M-Sportin Ott Tänak voitti viikonloppuna ajetun Ruotsin rallin ja nousi MM-sarjan kärkeen.

Näin ollen virolaisässä joutuu kaasuttamaan parin viikon päästä ajettavan Meksikon MM-rallin huonokuntoisille ja pölyisille sorateille ”aura-autona” eli letkan ensimmäisenä kuljettajana.

Aura-auton rooli on erityisen epäkiitollinen tehtävä Meksikossa, sillä matkanteko hidastuu huomattavasti. Sen vuoksi Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä paljasti taktikoineensa Ruotsin rallin power stagella, jottei hän joudu Meksikossa auraajaksi.

– Emme edes tavoitelleet viittä pistettä, jotta en joudu ensimmäisenä radalle Meksikossa, Rovanperä paljasti sunnuntaina.

– Täytyi katsoa EP:n (Esapekka Lappi) aikaa. Sen kovempaa ei saanut mennä.

Lappi voitti power stagen. Rovanperä sijoittui power stagen kolmanneksi ja koko rallissa neljänneksi. Hän on MM-sarjassa toisena, kolme pistettä Tänakia perässä.

Nopea vilkaisu tilastoihin paljastaa, että Rovanperän Tänakille tekemä katala temppu voi suurella todennäköisyydellä osoittautua nerokkaaksi vedoksi. Tänakin kannalta tilastot ovat karua luettavaa.

Auraajana Meksikoon sorateille lähtenyt kuljettaja on edellisen kerran voittanut rallin vuonna 2015. Tuolloin vaikeassa tempussa onnistui suurmestari Sebastien Ogier. Tuon jälkeen auraaja ei ole kertaakaan onnistunut voittamaan Meksikon sorarallia.

Meksikon MM-ralli ajettiin edellisen kerran vuonna 2020 ennen koronapandemian puhkeamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?