Paha munaus pilasi viekkaan suunnitelman MM-rallissa – C Moren studiossa revettiin: ”Voi hyvänen aika!”

Hyundain taktikointi päättyi Ruotsin MM-rallissa aivan eri tavalla kuin talli suunnitteli.

Ott Tänak tuuletti voittoa. Craig Breen hymyili virolaisen kartanlukijan vieressä. Thierry Neuville (toinen oik.) ei yhtynyt riemuun.

12.2. 17:21

Rallitalli teki kylmän ratkaisun lumisilla teillä ajetussa kauden toisessa MM-osakilpailussa, jonka voitti M-Sportin Fordia kiidättänyt Ott Tänak.

Hyundai otti tahallaan sen kuljettajalle Craig Breenille 10 sekunnin aikasakon ennen kilpailun päättänyttä Power Stage -pätkää. Temppu onnistui helposti: Breen saapui tarkoituksella myöhässä tauolle.

Näin tallin kuljettaja Thierry Neuville nousi kolmossijalta toiseksi juuri Breenin eteen ennen Power Stagea, jossa ajettiin MM-sarjan lisäpisteistä.

Maailmanmestaruudesta ajava Neuville kaasuttelee Hyundailla täyden MM-sarjan, Breen ei.

Ennen Breeniä matkaan lähtenyt Neuville munasi Power Stagella ajamalla penkkaan. Hölmöilyn takia mies menetti todennäköisesti pikapätkän voiton ja putosi rallin lopputuloksissa kolmanneksi Breenin taakse.

Craig Breen vauhdissa Ruotsissa.

Loppuhetkien käänteet huvittivat C Moren asiantuntijaa Jari Ketomaata. Mies hekotteli näkemälleen varsin pitkään.

– Voi hyvänen aika! Heh, heh! Ketomaa naureskeli makeasti.

Vain hetki sen jälkeen, kun Breen tuli maaliin, C Moren lähetyksessä nähtiin väkinäisesti hymyilevä Neuville. Belgialainen taputti lopputulokselle hänen ilmeestään päätelleen lähinnä kohteliaisuudesta.

Heti perään kuvissa nähtiin Hyundain parikymmenen henkilön tiimi, joka löi käsiään yhteen kuorossa viekkaan taktikoinnin lopputulokselle. Porukka näytti enemmän epäuskoiselta kuin onnelliselta.

– Yritä laskea kaikki mahdolliset skenaariot ja tee kaikki niin hyvin kuin pystyt...mutta kyllä Breen ansaitsi tämän. Mieti mikä loppu! Ensin ottaa väkisin 10 sekuntia (aikasakon) ja tietää, miten pahalta se tuntuu. Ja hei, sitten kaveri ei pidä lupaustaan ajaa hyvin, Ketomaa kommentoi.

Breen ei tiennyt tuoreeltaan, että sijoittui rallissa toiseksi. Kun autossaan istunut irlantilainen sai kuulla asiasta WRC:n haastattelijalta, hän käänsi päätään hieman sivuun ja irvisti.

– Tämä ei ollut suunnitelmamme, mutta en tiennyt tapahtuneesta. Viikonloppu oli joka tapauksessa loistava. On hienoa päästä palkintokorokkeelle, Breen sanoi maalissa.

Thierry Neuville kehui autonsa nopeusominaisuuksia.

Neuville ei alkanut ainakaan tuoreeltaan kommentoida hänen kannaltaan harmittavaa käännettä syvällisesti.

– Se ei ollut hyvä pätkä. Pelkäsin hieman jarrutuksissa ja varoin yrittämästä liikaa, autonsa nopeutta viikonloppuna kehunut Neuville sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?