Kalle Rovanperä otti kantaa kilpakumppaniensa härskiin peliin: ”Normaalia heille”

Kalle Rovanperä ei ollut tyytyväinen neljänteen sijaansa Ruotsissa.

Kalle Rovanperä jäi neljänneksi.

12.2. 15:50

Kalle Rovanperä joutui tyytymään Ruotsin MM-rallin neljänteen sijaan. Eroa kolmanneksi ajaneeseen Thierry Neuvilleen jäi 5,1 sekuntia. Rallin voitti M-Sportin Ott Tänak.

Sunnuntaihin lähdettäessä Rovanperällä oli yhä mahdollisuudet napata kolmossijasta rallista, jonka hän viime vuonna voitti. Kävi kuitenkin, kuten mies oletti ennen ratkaisevia erikoiskokeita; haastajien taktiikka puri paremmin.

Rovanperällä ei yksinkertaisesti jäänyt värkeissä varaa puristaa kovempaa tulosta.

– Yritettiin niin hyvin tulla kuin mahdollista, mutta kaksi kaveria, jotka olivat säästelleet renkaita, menivät kovempaa, Rovanperä tuumasi.

Viimeisen kisapäivän kolme erikoiskoetta saattoi sinetöidä Rovanperän kohtalon kolmossijasta taistelussa, mutta kokonaisuutta lähemmin tarkastellen, syyt tappioon löytyvät avauspäivän olosuhteista.

– Jäimme perjantaina yhdellä, kahteen kertaan ajetulla erikoiskokeella yli puoli minuuttia. Emme vain saaneet autoa pelaamaan paremmin näihin olosuhteisiin, kello ei tykännyt.

Sarjatilannetta ajatellen Rovanperä passaili itselleen parempaa lähtöpaikkaa Meksikoon. Auraaminen sorarallissa olisi vielä pahempi tilanne kuin Ruotsin lumella.

– Täytyi katsoa EP:n (Esapekka Lappi) aikaa. Sen kovempaa ei saanut mennä.

Esapekka Lappi ajoi kovimman ajan power stagella.

Hyundai yritti vaihtaa kuljettajiensa keskinäistä sijoitusta ennen power stagea. Rallin voitosta taistellut Craig Breen pudotettiin tallimääräyksellä kisan kolmanneksi, tiimin ykköstähden, Thierry Neuvillentaakse.

Hyundain suunnitelma meni kuitenkin reisilleen, kun Neuville pyörähti päätöspätkällä. Näin Breen oli toinen ja Neuville kolmas.

– Olihan se ihan odotettavissa. Se on normaalia heille. Kun sitä alkuvuodesta lähtien paljon tekee, niin saahan siinä monta pistettä säästettyä, virnisti Rovanperä.

Neljäs sija maistui Rovanperästä miedolta, vaikka peiliin katsomisen paikkaa ralli ei tarjonnutkaan. Kuljettaja ei pystynyt hanskalla paikkaamaan autonsa puutteita.

– Eihän tulos hirveän hyvä ole, mutta omaan tekemiseeni olen tyytyväinen. Emme vain pystyneet vastaamaan Thierrylle iltapäivästä. Heidän (Hyundai) pelit ovat parempia.

Belgialaiselle taipuminen loppukiritaistelussa sai tulokseen ikävän sivumaun hallitsevan maailmanmestarin suussa.

– Eihän tämä yleistä ole, mutta toivottavasti ei jatkossakaan.

Kauden jatkoa ajatellen Rovanperä tietää, että edessä on vielä monia jumppatuokioita tiimin kanssa, kun autosta hiotaan lisää ominaisuuksia irti.

–Aika selvästi autossa ei riitä vauhti. Ei se riittänyt eilenkään, vaikka ajoin pohjat helposti aamupäivästä. Lauantaina ja tänään hävisin urissa ajaen, joten siihen on jotain keksittävä, Rovanperä ynnäsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?