Kalle Rovanperä avautuu tuskien taipaleesta – ”Pilasi mahdollisuudet”

Kalle Rovanperä lähtee Ruotsin MM-rallin päätöspäivään sijalta neljä.

Kalle Rovanperällä on ollut vaikeaa Ruotsissa.

11.2. 21:14

Uumaja

Maailmanmestari Kalle Rovanperän taistelu Ruotsin MM-rallin kolmossijasta jatkuu sunnuntaina. Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville on vain 3,8 sekuntia edellä.

Ajo kulki Rovanperällä myös iltapäivän erikoiskokeilla, mutta pieni taktinen kömmähdys vei parhaan iskukyvyn.

– Muut olivat vain fiksumpia siinä, missä järjestyksessä kierrättivät renkaita. Tuhosimme pari rengasta muita enemmän, minkä vuoksi illan kaksi erikoiskoetta olivat hirveitä ajaa. Viimeisellä erikoiskokeella saimme renkaat toimimaan jotenkin ristiin, mutta aikaa siinä hävisi melko paljon, Rovanperä summasi.

Iltapäivän lenkillä Rovanperä menetti muutaman sekunnin, kun auto pääsi pyörähtämään lumivallien välissä.

– Sain valutettua autoa lopussa ja käännettyä heti. Se oli eka kunnon tilanne koko rallissa. Harmi vain, että spinnasimme, kun muut ovat selvinneet liipeillä. Yritin säästää rengasta siinä kohtaa ja jarrutuksessa auto meni leveäksi.

Sunnuntain kolmella erikoiskokeella on yhteismittaa 63 kilometriä, mutta rengaspeli ei enää nousse päärooliin.

– Huomiselle rengastilanteemme on varmasti melko samanlainen kuin muilla. Siinä voi olla sitten eroa, miten niitä käytetään. Se on se ratkaiseva juttu. Tänään käytin vääriä pyöriä väärään aikaan.

Myös Power Stagen lisäpisteet houkuttavat Rovanperää, joskin erikoiskoe on tällä kertaa erittäin huonoon kuntoon kulunut stadionpyöritys Uumajan keskustassa.

– Se ei ole ihan paras. Siellä on ajettu jo kolmesti ja pätkä on vähän tylsä. Uria tulee paljon, eikä siellä voi puskea ihan normaalisti.

Sarjan ainoa talviralli ei tällä kertaa suosinut Toyotaa, joka kärsi runsaasti vetopidon puutteesta.

– Emme ole pystyneet vastaamaan toisella lenkillä Hyundaille. Viimeistä vauhtia urassa ajamiseen ei ole löytynyt. Aamun pitkällä pätkällä meidän pitää olla heti hereillä. Katsotaan sitten, mihin taistelu kääntyy.

Kolmas tai neljäs sija on selvä pettymys hallitsevalle maailmanmestarille. Realiteetit Rovanperä kuitenkin tunnusti rehdin kilpailijan tavoin.

– Eihän tämä sijoitus tyydytä. Tavallisesti meillä on vauhtia taistella tällaisissa kisoissa voitosta, mutta nyt emme pysty olemaan tämän korkeammalla tänä viikonloppuna. Tämä iltapäivä pilasi mahdollisuudet, harmitteli Rovanperä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?