Kalle Rovanperä huippuvauhdissa Ruotsin rallin avauksessa! Ott Tänak jätettiin kauas kärjestä

Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi väläyttivät ajotaitojaan Ruotsin lumella.

Kalle Rovanperä oli jo vuosi sitten Ruotsissa nopein.

9.2. 14:36

Maailmanmestari Kalle Rovanperä tykitti kärkiajan Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeella. Toyota-kuski Rovanperä puolustaa Ruotsin rallin viimevuotista voittoaan.

Testi-EK:n säväyttäjä oli Hyundain Esapekka Lappi. Lappi hävisi torstaina aamupäivällä ajetulla pätkällä Rovanperälle vain kymmenyksen.

Viime viikonloppuna Kuopion SM-rallissa Rally1-ajokkiaan testannut Lappi ajoi ulos. Nyt Hyundai pysyi lapasessa ja vauhtikin oli kohdallaan.

– Käytin lumivalleja hyödykseni, mutta se kuuluu rallin luonteeseen. Paikoin vallit ovat melko matalia, mutta pääsääntöisesti hyvin korkeita. Pitää tietää, milloin pystyy nojaamaan, Lappi kuvaili WRC:n sivuilla.

Lue lisää: Esapekka Lappi ajoi ulos Kuopiossa

Lappi saattaa hyvinkin olla Hyundain ykkösase taistossa Toyotan väkivahvaa tiimiä vastaan. Hyundain nimellinen ykköskuski Thierry Neuville kertoi sairastelleensa koko viikon ja tunsi olonsa edelleen heikoksi. Hän oli testi-EK:n kuudes.

Pohja-ajan ajanut Rovanperä manasi pidon puutetta. MM-sarjan kakkosena hän lähtee auraamaan perjantaina tietä, kun Monte Carlossa voittanut Sébastien Ogier ei osallistu ralliin.

– Keskellä tietä oli pieni ura, mutta täällä on todella vaikea aurata reittiä, Rovanperä tuumi WRC:lle.

Toyotan Takamoto Katsuta ja Elfyn Evans täydensivät kärkinelikon.

Viime viikonloppuna Otepään talvirallin voittanut M-Sport Fordin Ott Tänak valui seitsemänneksi. Tänak hävisi viiden ja puolen kilometrin pätkällä Rovanperälle 3,5 sekuntia.

Ruotsin MM-ralli alkaa torstai-iltana lyhyellä viiden kilometrin mittaisella pikataipaleella. Ralli päättyy sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?