Häkkinen ja Bottas nopeasti laulukuoroon Mestarien kisassa – ruotsalaistähti löi Schumacherin finaalissa

Race of Champions päättyi ruotsalaisjuhliin

Mestarien kisassa oli mukana toinen toistaan nimekkäämpiä autourheilulegendoja.

29.1. 22:56

Ruotsalainen rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Mattias Ekström juhli sunnuntaina voittoa autourheilun Race of Champions- eli Mestareiden kisa -tapahtumassa Ruotsin Piitimessä.

Ekströmille voitto eri moottorilajien tähtien välisessä kilpailussa oli jo neljäs, jolla hän sivuaa ennätystä ranskalaisten rallisuuruuksien Sebastien Loebin ja Didier Auriolin kanssa.

Ekströmin ROC-voitoista kaksi tuli finaalivoitolla saksalaisesta formula ykkösten legendasta Michael Schumacherista. Sunnuntaina hän voitti finaalissa Michaelin pojan, F1:ssä ajavan Mick Schumacherin.

–  Mickin kohtaaminen finaalissa toi tunteet pintaan. Michael on yksi niistä moottoriurheilijoista, joita olen aina arvostanut eniten, Ekström totesi tapahtuman sivuilla.

Suomea kisassa edustivat F1-mestari Mika Häkkinen ja kymmenen F1-osakilpailuvoiton Valtteri Bottas. Kummankin tie tyssäsi neljännesvälieriin Häkkisen taipuessa nuorelle brasilialaiselle formulalupaukselle Felipe Drugovichille ja Bottaksen hävitessä tanskalaiselle rata-autoilutähdelle Tom Kristensenille.

Formulatähdistä tämän vuoden Mestarien kisassa olivat mukana myös Sebastian Vettel ja David Coulthard. Rallipuolta edustivat muun muassa Petter ja Oliver Solberg, Loeb ja Thierry Neuville.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?