Jari-Matti Latvalan pitkä­aikainen tukija sai lähteä – Toyota kertoi isosta muutoksesta

Akio Toyoda lähtee Toyotan toimitusjohtajan paikalta.

Akio Toyoda on tunnettu Suomessa innokkaana rallimiehenä.

27.1. 11:30

Autovalmistaja Toyotan toimitusjohtaja Akio Toyoda on ilmoittanut luopuvansa suuryhtiön toimitusjohtajan paikasta. Asiasta kertoo muun muassa rallisivusto Dirtfish.

Toyotan perustajan Kiichiro Toyodan pojanpoika ehti olla toimitusjohtajana 13 vuotta. Hänet korvaa tehtävässä Koji Sato, joka on johtanut Toyotan kilpaurheiluosastoa.

Toyoda siirtyy Toyotan hierarkiassa yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

Dirtfishin mukaan Toyodan lähdön uskotaan johtuvan siitä, että hänen näkemyksensä eivät sopineet yhteen autoalan tulevan suunnan kanssa.

Toyoda on suomalaisille tuttu innokkaana rallimiehenä, joka on ollut läheisesti tekemisissä Toyotan rallitallin nykyisen tallipäällikön Jari-Matti Latvalan ja hänen edeltäjänsä Tommi Mäkisen kanssa.

Toyoda oli isossa roolissa, kun Latvala pestattiin ralliuransa päätyttyä Toyotalle ensin markkinointityöhön ja sittemmin Toyotan rallitallin pomoksi.

Latvalan johdolla Toyota on voittanut molemmilla kausilla sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruudet. Viimeisimmän kuljettajien mestaruuden nappasi Kalle Rovanperä.

Akio Toyoda (oik.) saa väistyä Toyotan ison pomon paikalta. Tilalle tulee Kojii Sato.

Latvala kertoi tavanneensa Toydoan alkuvuodesta Tokion autonäyttelyn yhteydessä. Kaksikon läheisistä väleistä kertoo, että Latvala paljasti Japanin-reissun jälkeen lyöneensä kovapanoksisen vedon nyt sivuun väistyvän ison pomonsa kanssa.

Latvala ja Toyoda ajavat toisiaan vastaan muutamassa kisassa, jonka yhteistuloksen voittaja saa haltuunsa Toyotan WRC-ralliauton, joko vuoden 2017 Ruotsin rallin voittoauton tai 2018 merkkimestaruusauton.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?