Suomen rallilupaus Sami Pajari pahoinpideltiin – silminnäkijä oli kuvannut rajun videon

Kaksi miestä pahoinpiteli Sami Pajaria.

Rallikuljettaja Sami Pajari joutui kesällä 2021 pahoinpidellyksi.

20.12.2022 19:05 | Päivitetty 20.12.2022 20:01

Lahtelainen rallilupaus Sami Pajari pahoinpideltiin ja hänen autoaan rikottiin Iitissä.

Pahoinpitelyyn syyllisiksi todetut kaksi miestä tuomittiin tiistaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa sakkoihin.

Kaksikko syyllistyi tekoon vuosi sitten kesäkuussa Iitin Sitikkalantiellä. Miehet olivat tunnustaneet teon jo esitutkinnassa. Rallitähti oli liikenteessä öiseen aikaan.

Kaksikko murjoi 21-vuotiasta rallitähteä hänen autonsa ikkunan kautta.

Ratin ääressä istunutta Pajaria kuristettiin käsivarsiotteella kaulasta, revittiin hiuksista ja vaatteista ja häntä lyötiin nyrkillä ylävartaloon.

Kahden pahoinpitelijän käsittely oli sen verran rajua, että Pajari sai nirhaumia kaulaansa ja rintakehäänsä ja häneltä irtosi hiuksia. Kuristusote oli tiukka ja Pajarin hengitys vaikeutui hetkellisesti. Rallikuskin päällä ollut huppari ja t-paita repeytyivät.

Pajarin käytössä ollut henkilöauto vaurioitui. Hän omisti auton yhdessä isänsä kanssa. Autosta irtosi toinen pyyhkijän viiksistä ja ratti mahdollisesti vaurioitui. Oikeudessa esillä olleen valokuvan perusteella auton vilkku oli katkaistu.

Pahoinpitelijät katkaisivat rallitähden auton vilkun.

Oikeudessa oli esillä useita valokuvia. Tapahtumista Pajarin kyydissä ollut henkilö oli ottanut videon, jolla meno oli rajua.

Syyttäjä kuvasi tapahtumia sekaviksi. Tapahtumat alkoivat, kun syytetyt, vuosina 1994 ja 1998 syntyneet miehet, olivat vahvassa humalassa Sitikkalantiellä. Heidän menonsa vei tien leveydestä niin paljon, että autot joutuivat pysähtelemään ja hetkessä tiellä oli usean auton tulppa.

Paikalle tullutta ja pysähtynyttä ensimmäistä autoa toinen miehistä oli huitaissut kädellään. Kohta paikalle autollaan Pajari, joka joutui pysähtymään. Pajarin taakse tuli humalaisen kaksikon tuntema autoilija.

Kun tilanne kävi uhkaavaksi, Pajari yritti lähteä nopeasti paikalta. Hän hätääntyi ja peruutti taakseen tulleen auton keulaan. Humalainen kaksikko sai vain lisää kierroksia, ja miehet kävivät rallikuskiin käsiksi.

Kuvanauhan perustella miehet yrittivät repiä Pajaria autosta ulos ja yrittivät ottaa häneltä avaimet.

Kaksi pahoinpitelijää kävivät käsiksi rallikuskiin sivuikkunan kautta. Teosta tuli kummallekin mojovat sakot. Kuvat ovat poliisin esitutkintamateriaalia.

Syyttäjä vaati kaksikolle 30-40 päiväsakkoa. Oikeus tuomitsi miehille 50 päiväsakkoa. Toinen sai maksettavakseen 850 ja toinen 1 000 euroa.

Yhteisvastuullisesti kaksikko joutuu korvaamaan noin 4 000 euroa uhrille ja hänen isälleen. Summa koostuu mm. 2 500 euron oikeudenkäyntikuluista, 600 euron kipukorvauksista rallikuskille ja auton vahinkojen 400 euron omavastuuosuudesta. Tuomittujen on maksattava myös 80 euron rikosuhrimaksu.

Seikkailusta Sitikkalantiellä kaksikolle tuli yhteensä noin 6 000 euron lasku. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Pajari on yksi Suomen lupaavimmista rallikuskeista. Päättyneellä kaudella hän kilpaili pääasiassa WRC3-luokassa. 2021 Pajari voitti JWRC-juniorisarjan mestaruuden.

Jyväskylässä sekä loppukauden Espanjan ja Japanin MM-ralleissa Pajari pääsi kurvailemaan WRC2-luokassa Rally2-autolla. WRC2-luokassa hän debytoi viime kesäkuussa Sardinian MM-rallissa.

Rallilupaus Sami Pajari kuvattiin Jyväskylässä vuonna 2019.

Viime kesänä Pajari yllätti tempauksellaan, kun hän soitti radiolähetykseen ja kutsui radiojuontaja Janni Hussin kartanlukijakseen Lahti Historic Rallyyn. Pajari ja Hussi voittivat luokkansa elokuussa kisatussa rallissa.

Otsikkoa muokattu 20. joulukuuta kello 20.01.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?