Jari-Matti Latvala kertoo valtavasta muutoksesta Kalle Rovanperän maailmanmestaruuden jälkeen – ”Voin sanoa sinulle”

Kalle Rovanperän maailmanmestaruus ei jäänyt vaille seurauksia.

Jari-Matti Latvala on Toyotan tallipomo.

26.11.2022 19:57

KALLE ROVANPERÄ päätti suomalaisten peräti 20 vuoden pituiseksi venähtäneen kuivan kauden rallin MM-sarjassa kaasuttelemalla maailmanmestariksi tänä vuonna.

Lokakuussa Uudessa-Seelannissa varmistunut MM-titteli oli valtavan tunteikas paitsi 22-vuotiaalle Rovanperälle itselleen myös hänen lähipiirilleen.

Suomen ralliperinteet saivat myös pitkään ja hartaasti kaivattua jatkoa, kun Rovanperä liittyi sinivalkoisten rallin maailmanmestarien arvovaltaiseen joukkoon Ari Vatasen, Hannu Mikkolan, Timo Salosen, Juha Kankkusen, Tommi Mäkisen ja Marcus Grönholmin kanssa.

Lue lisää: Vihdoin kunnianpalautus Suomelle! Kalle Rovanperä liittyi tähän legendaaristen sinivalkoisten rallimestarien joukkoon

Toyota-kuljettaja Rovanperän menestyksen on havaittu nostaneen rallikiimaa entisestään Suomessa – ja myös muualla.

Mutta entä Rovanperä itse? Onko mestaruus muuttanut häntä? Tätä kysymystä arvioi Autosport-lehdessä Rovanperän esimies, Toyotan MM-rallitallin 37-vuotias päällikkö Jari-Matti Latvala.

– En ole huomannut mitään muutoksia – hän on ollut erittäin viileä ja rauhallinen kuten normaalisti.

– Mutta voin sanoa sinulle, että se mikä muuttui, oli yleisön määrä Rallylegend-tapahtumassa. En ole koskaan nähnyt niin paljon väkeä huoltoalueella. Kaikki paikat olivat täynnä ja kaikki olivat erittäin innokkaita näkemään Kallen, Latvala hehkutti Autosportin toimittajalle.

Kalle Rovanperä on rattimies.

Perinteikäs Rallylegend-tapahtuma järjestettiin San Marinossa lokakuun puolivälissä Rovanperän mestaruuden ratkettua. Sekä Latvala että Rovanperä ajoivat siellä nostalgisilla Toyota Celicoilla. Myös Kalle Rovanperän Harri-isä oli mukana menossa Subarulla.

Latvalan mielestä nuorempi Rovanperä on MM-tittelinsä jälkeen tuonut paljon lisää yleisöä ja intohimoa ralliin.

– Rallylegendiin oli myyty yli 70 000 lippua. Aikaa yhteiskuville ja nimikirjoituksille ei ollut tarpeeksi, koska pyytäjiä oli niin paljon, Latvala totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?