Kalle Rovanperältä yllättävä paljastus maailman­mestaruudesta – ”Rehellisesti sanottuna”

Kalle Rovanperä ruotii maailmanmestaruuttaan Dirtfish-sivustolla.

Kalle Rovanperä sai Harri-isältään lämpimän halauksen mestaruuden varmistuttua.

Kalle Rovanperästä, 22, tuli rallimaailman kurko viime sunnuntaina Uudessa-Seelannissa, kun hän varmisti uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden.

Yksi mestaruusjuhlien koskettavimmista hetkistä nähtiin heti Uuden-Seelannin rallin viimeisen erikoiskokeen jälkeen, kun juhlakalun isä Harri Rovanperä riensi onnittelemaan poikaansa.

Rovanperät halasivat pitkään ja antaumuksella.

– Rehellisesti sanottuna, se (mestaruus) taisi olla isompi juttu hänelle kuin minulle. Uskoisin, että hän on todella helpottunut ja ylpeä, Kalle Rovanperä sanoi nyt Dirtfish-sivuston haastattelussa.

Itsekin MM-sarjaa pitkään ajanut Harri Rovanperä on ollut tiiviisti mukana poikansa ralliuralla.

– Aivan upea ja mahtava juttu, eihän siitä mihinkään pääse. Kalle on tämän itse ajanut ja ansainnut – toki Jonnen (kakkoskuljettaja Jonne Halttunen) ja Toyotan tallin panosta unohtamatta, Harri Rovanperä kommentoi mestaruutta Ilta-Sanomille

Lue lisää: Kalle Rovanperän Harri-isä herkistyi – padot murtuivat: ”Se on ollut kuule sellaista touhua...”

Rovanperä sanoi Dirtfishille, ettei ole täysin sisäistänyt viikon takaista saavutustaan. Nuorella kuljettajalla on pitänyt kiirettä Uuden-Seelannin mestaruushumun jälkeen.

– Lensin heti tänne (kotiin Monacoon), sitten menin Espanjaan ja sieltä takaisin tänne. Nyt viikonloppuna ehdin onneksi ottaa rennosti ja nauttia siitä, mitä olen mennyt tekemään, hän kommentoi.

Kauaa Rovanperä ei ehdi nautiskella menestyksestään, sillä MM-sarja jatkuu jo kahden viikon kuluttua Espanjan Kataloniassa. Kausi huipentuu marraskuussa Japanissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?