Sivusto: Kalle Rovanperä suunnitteli jo uranvaihtoa – ”Koska en näköjään olekaan rallissa niin hyvä”

Maailmanmestari vaipui synkkiin mietteisiin Monte Carlossa tammikuussa.

Kalle Rovanperän kausi alkoi haastavissa merkeissä Monte Carlossa.

7.10. 10:08

Viime viikonloppuna rallin maailmanmestaruuden varmistanut Kalle Rovanperä, 22, harkitsi alkukaudesta hetkellisesti uranvaihtoa, selviää Rallit.fi-sivuston haastattelusta.

Vaikka Rovanperä on tehnyt kuluneella kaudella uskomatonta jälkeä, rallivuosi ei pyörähtänyt käyntiin toivotulla tavalla. Tammikuussa Monte Carlossa ajo sakkasi, ja Rovanperä jäi ensimmäisissä erikoiskokeissa kilpakumppaneistaan sekuntikaupalla.

Torstai-illan päätteeksi ero kärkeen oli venähtänyt yli minuuttiin, ja Toyotan suomalaiskuskin nimi komeili tuloslistassa vasta 12. sijalla. Myös perjantaipäivä oli mollivoittoinen: Rovanperän ero kärkeen tuplaantui, eikä hän onnistunut nostamaan itseään yhdeksättä sijaa korkeammalle.

– En todellakaan miettinyt mitään mestaruutta siinä vaiheessa, kun olimme isoissa ongelmissa Monte Carlossa, Rovanperä muisteli Rallit.fi-sivustolle.

– Enemmänkin ajattelin, että jos vuosi tulee olemaan näin huono, niin mitä muuta voisin tehdä elämässäni, koska en näköjään olekaan rallissa niin hyvä, hän jatkoi.

Samanlaisia muistikuvia tilanteesta oli myös kartanlukija Jonne Halttusella.

– Olimme vähän vaikeuksissa Montessa, tai no se on vähättelyä. Meillä oli aluksi isoja ongelmia. Keskustelimme, että meidän pitäisi miettiä jotain muita hommia, hän kertoi rallisivustolle.

Rovanperä ja Halttunen varmistivat MM-tittelin Uudessa-Seelannissa. Nämä kuvat olivat vielä kauden alussa kaukainen haave.

Kaksikon onneksi kurssi kääntyi Monte Carlon perjantain iltahuollossa, jossa Rovanperän Toyotaan onnistuttiin löytämään aiempaa paremmat säädöt.

Lauantaiaamuna Rovanperä iski tallan pohjaan ja kaasutteli lopulta neljänneksi Monte Carlossa.

Neljäs sija oli vasta alkusoittoa, sillä helmikuussa Rovanperä juhli Ruotsin MM-rallin voittoa. Myöhemmin ykkössijat irtosivat myös Kroatiasta, Portugalista, Virosta, Keniasta ja Uudesta-Seelannista, jossa Rovanperä onnistui varmistamaan historiallisen maailmanmestaruutensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?