EK7: Kalle Rovanperä ankarassa sekuntitaistelussa! Suomalainen hengittää jo Ott Tänakin niskaan

Uuden-Seelannin rallin avauspäivä oli tapahtumarikas.

Kalle Rovanperä Uuden-Seelannin soralla.

30.9.2022 7:43

Toyotan Kalle Rovanperä on neljäntenä Uuden-Seelannin MM-rallissa ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Hän on jäänyt kisaa johtavasta Hyundain Ott Tänakista 7,2 sekuntia.

Toyotan Elfyn Evans on perjantaiyön jälkeen toisena vain 0,2 sekuntia Tänakia perässä. Sebastien Ogier on kolmantena.

Rovanperä oli päivän viimeisellä pikataipaleella Te Akau North 2:lla kolmas. Suomalainen hävisi 2,1 sekuntia pohjat ajaneelle Tänakille.

– Tämä on ollut hyvä päivä. Teimme sen mitä pystyimme, ja olen aika tyytyväinen. Painoimme sen, mitä autosta lähti, mutta viimeisellä pätkällä taidamme hävitä muutaman sekunnin, perjantaina aurannut Rovanperä ruoti seiskanpätkän jälkeen.

Tilanne EK7/17

  1. Ott Tänak

  2. Elfyn Evans +0,2

  3. Sebastien Ogier +6,7

  4. Kalle Rovanperä +7,2

  5. Gus Greensmith +43,8

  6. Thierry Neuville +45,6

  7. Oliver Solberg +1.28,3

  8. Takamoto Katsuta +1.42,0

Rovanperän vauhti oli kateissa päivän ensimmäisellä, peräti 29,07 kilometrin mittaisella Whaanga Coastilla, jossa hän hävisi pohjista yli 13 sekuntia.

Rovanperän ero kärkeen oli isoimmillaan 18,2 sekuntia viidennen erikoiskokeen jälkeen, mutta suomalainen sai paremmin rytmistä kiinni päivän viimeisillä pätkillä.

Erikoiskokeella kuusi Rovanperä tykitti avauspäivän ensimmäiset ja ainoat pohjansa.

Suomalainen kiersi perjantain lenkin vain yhdellä vararenkaalla toisin kuin monet kilpakumppaninsa. Se vaikutti ajamiseen.

– Tämä on kompromissi, kun emme voi päästellä kahdella tuoreella renkaalla kuten toiset. Onneksi oli kuitenkin mutaista, Rovanperä sanoi kutospätkän jälkeen.

Perjantaiyön aikana rallia johti peräti kolme eri kuljettajaa: Craig Breen, Sebastien Ogier ja Ott Tänak. Vaikka pätkät olivat pitkiä, kärjen erot pysyivät läpi päivän pieninä.

Breenin kisa meni mönkään viidennellä erikoiskokeella, jossa irlantilainen rysäytti pellon puolelle. Ford-kuski menetti autonsa hallinnan oikealle kääntyvässä mutkassa ja jäi jumiin jyrkkään penkkaan. Paikka oli sama, jossa edesmennyt Colin McRae ajoi ulos vuonna 2002.

Breen keskeytti rallin myöhemmin.

Ogier menetti kärkipaikkansa vitospätkällä, jossa hänen takasiipensä vahingoittui puuosumaan seurauksena ja lopulta putosi kokonaan. Ranskalainen oli pinteessä ja hävisi sekuntikaupalla kahdella viimeisellä pikataipaleella.

Ralli jatkuu Suomen aikaa perjantai-iltana kello 22. Perjantain ja lauantain välisenä yönä ajetaan kuusi erikoiskoetta.

Suomalainen johtaa MM-sarjaa 53 pisteen erolla Tänakiin. Suomalainen voi varmistaa mestaruuden Uudessa-Seelannissa, jos hän ottaa rallista vähintään kahdeksan pistettä enemmän kuin Tänak tai voittaa rallin ja ottaa vähintään seitsemän pistettä enemmän kuin Tänak.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?