Kalle Rovanperällä on synttärit kesken kiihkeän MM-rallin – ”Sen verran tässä ollaan jo aikuisia”

Kalle Rovanperän syntymäpäivä osuu tärkeään MM-ralliin.

Kalle Rovanperällä on merkkipäivä lauantaina.

29.9. 19:38

Rallitähti Kalle Rovanperä täyttää lauantaina 22 vuotta. Merkkipäivä osuu hetkeen, jolloin Uudessa-Seelannissa ajetaan Rovanperälle tärkeää MM-rallia.

Rovanperällä on mahdollisuus napata maailmanmestaruus Uudessa-Seelannissa. Hän johtaa MM-sarjaa 53 pisteellä ennen toisena olevaa Hyundain virolaistähteä Ott Tänakia.

MM-sarjan virallisen pistelaskun mukaan Rovanperä voi varmistaa maailmanmestaruuden Uudessa-Seelannissa, jos hän saavuttaa rallista vähintään kahdeksan pistettä enemmän kuin Tänak tai voittaa rallin ja ottaa vähintään seitsemän pistettä enemmän kuin Tänak.

Entinen rallin ammattilainen, Kallen isä Harri Rovanperä sanoo, ettei hänen poikansa varsinaisesti välitä syntymäpäivistään kovin paljon.

– Nyt ajetaan rallia, eikä Kalle ole muutenkaan synttäriensä perään. Se ei paljon niistä välitä.

Oletko lahjaa ajatellut Kallelle?

– Eeeeen....sen verran tässä ollaan jo aikuisia, ettei tässä tarvitse kenenkään lahjoja ostella.

Kalle Rovanperän edustama Toyotan rallitalli todennäköisesti huomioi tähtikuljettajansa merkkipäivän tavalla tai toisella – kenties syntymäpäiväkakulla.

– Joo, se on toinen asia sitten. Ja isompaa lahjaa tulee sitten perässä, jos on tullakseen, isä-Rovanperä sanoo viitaten mahdolliseen maailmanmestaruuteen.

– Tai eihän sekään mikään lahja tietenkään ole. Se on Kallen ihan itse tekemää juttua, Harri lisää.

Harri (vas.) ja Kalle Rovanperä kuvattuna Kreikan MM-rallissa.

Harri Rovanperä, 56, on matkustanut poikansa tueksi Uuteen-Seelantiin, vaikka hän ei alun perin ollut aikeissa lähteä paikan päälle.

– Alun perin tosiaan ajattelin, etten lähtisi, mutta käänsin kelkkani. Ajattelin, että kyllä se on nyt sittenkin lähdettävä kannustusjoukkoihin, Rovanperä kertoi puhelimitse.

Uuden-Seelannin sorarallin teiden luonnetta voi kuvailla hieman suomalaistyyppisiksi, vaikka reitillä ei olekaan niin paljon hyppyjä kuin Jyväskylän MM-rallissa.

Kalle Rovanperä ei ole aiemmin kilpaillut Uudessa-Seelannissa. Hän on valmistautunut koitokseen muun muassa tutkimalla videoita Uuden-Seelannin oloista.

Rovanperä ampaisee reitille ensimmäisenä ja joutuu auraamaan teitä liukkaasta irtosorasta takaa tuleville. Aurahommissa menee aikaa hukkaan, kun pito ei ole parhaimmillaan.

Lähtökohdat ralliin eivät siis ole aivan helpoimmasta päästä.

– Näin se on. Se pitää vain Kallen lähteä matkaan ja katsoa ajopäivä ja erikoiskoe kerrallaan tilannetta, että miten homma etenee ja kehittyy, Harri Rovanperä ennakoi rauhalliseen tyyliinsä.

Uuden-Seelannin rallin jälkeen kaudesta on ajamatta vielä kaksi MM-osakilpailua.

Lue lisää: Mitä ihmettä Kalle Rovanperä oikein puuhaa erikoiskokeiden alussa? Kertoo nyt erikoisesta rituaalistaan

Lue lisää: Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala ajavat talli­tovereina klassikko­rallissa!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?