Jari-Matti Latvala paljastaa – tästä syystä Kalle Rovanperän sensaatiomainen vauhti on hyytynyt

Kalle Rovanperän ylivoimainen MM-johto on kaventunut.

Kalle Rovanperän vauhti on hyytynyt MM-sarjan loppuhuipennuksen lähestyessä.

29.9. 14:01

Kalle Rovanperän kahden edellisen MM-rallin sijoitukset (Belgiassa ulosajon jälkeen 62:s ja Kreikassa 15:s) ovat saaneet fanit ja asiantuntijat ymmälleen. Mihin Rovanperän vauhti ja suoritusvarmuus ovat kadonneet?

Kauden neljännessä kilpailussa toukokuussa Portugalissa Rovanperä keräsi rallilegendoilta ylistystä ajamalla sensaatiomaiseen sorakisan voittoon, vaikka aurasi tietä muille.

Syyskuussa Kreikassa ajetussa kilpailussa Rovanperä jäi auraajana kärjestä jo avauspäivänä minuutin ja romutti autonsa kakkospäivän alkajaisiksi.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala esitti moottoriurheilusivusto Dirtfishin haastattelussa näkemyksensä, miksi otteet aura-autona eivät ole enää syksyn tullen olleet yhtä häkellyttäviä kuin keväällä.

– Portugalissa nähtiin, että Kalle on vahva sellaisilla teillä, jotka ovat leveitä ja joissa ajolinjan voi valita. Sardiniassa ja Kreikassa pätkät ovat hyvin kapeita ja teknisiä. Se on hänelle haaste, Latvala selitti.

– Kun tie on nopeaa ja jouheaa, ajaminen ensimmäisenä autona ei ole hänelle mikään ongelma.

Kiviröykkiöt eivät antaneet Kreikassa kuljettajille vaihtoehtoja valita ajolinjaa.

Käytännössä leveillä pätkillä kuljettajat valitsevat erilaisia ajolinjoja, jolloin yksi ajoura ei puhdistu täysin kuten Kreikassa, jossa kuljettajilla oli valittavanaan vain yksi ajolinja. Kreikassa irtosora poistui uralta kuljettaja kuljettajalta, minkä takia takaa tulevat saivat etua.

MM-rallikautta on jäljellä kolme kilpailua. MM-sarjaa 53 pisteen erolla johtava Rovanperä voi tänä viikonloppuna Uudessa-Seelannissa varmistaa mestaruuden, mikäli Hyundain Ott Tänak tai Thierry Neuville ei kykene kuromaan eroa.

Uudessa-Seelannissa reitti on nopeampi kuin Kreikassa. Tienauraajan rooli ei silti ole missään nimessä Rovanperälle etu.

– Totta kai toivomme Kallen kannalta sadetta. Se tasoittaisi oloja. Kuivalla kelillä Uudessa-Seelannissa kärsii lähtöpaikasta. Ei välttämättä aivan niin paljon kuin Kreikassa, mutta kärsii kuitenkin, Latvala summasi.

Uuden-Seelannin rallin avauserikoiskokeella Rovanperä oli vasta kuudes häviten kärkimies Tänakille 2,6 sekuntia. Ralli jatkuu torstai-iltana kello 22.33 Suomen aikaa.

Lue lisää: Kalle Rovanperä otti heti sekuntikaupalla takkiin virolaisuhkaajalta – kirosi maalissa

Rovanperä viettää viikonloppuna syntymäpäiväjuhliaan. Ralliässä täyttää 1. lokakuuta 22 vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?