Kalle Rovanperän MM-johto on hupenemassa vauhdilla – kommentoi nyt katastrofaalista tilannetta

Kalle Rovanperä kertoo vaikeasta ajastaan.

Viime rallit ovat menneet Kalle Rovanperältä pieleen

Lamia

Kreikan MM-rallissa koettiin Kalle Rovanperän, 21, kannalta tarpeetonta dramatiikkaa lauantaiaamuna, kun suomalaiskuljettaja rikkoi Toyotaansa heti Perivolin erikoiskokeen alussa. MM-sarjaa johtava Rovanperä pamautti ajokkinsa takapään puuhun.

– Ajoimme mutkan leveäksi ja osuimme auton takapäällä johonkin. Siellä oli sellainen oikea mutka, ehkä vähän liukkaampi kuin muut mutkat. Tuntui, että tuli ihan nuotin mukaan. Sitten vaan valuttiin leveäksi, Rovanperä kertoi pettyneenä.

Auton takapäästä katosi paljon pamauksen seurauksena. Ajokki näytti ulosajon jälkeen lähinnä lava-autolta ja vasen takapyörä oli pahasti vinossa.

Rytäkän jälkeen Rovanperä joutui ajamaan pitkän aikaa erittäin maltillisella vauhdilla autoa säästääkseen. Rovanperä joutui myös pysähtymään kesken matkan päästääkseen takaa tulevia ohitseen, etteivät nämä jumiutuisi hänen taakseen.

Rovanperä hävisi kohtalokkaalla pikataipaleella kärjelle liki kuusi ja puoli minuuttia ja putosi kauas kärjestä ja pistesijoilta. Seuraava pikataival oli myös pakko ajaa hiljaa, joten tappiota tuli rutkasti. Ohjaaminen oli erittäin hankalaa, kun auto vikuroi vinossa olleen takapyörän takia.

– Jarrut olivat isoin ongelma. Ne hävisivät ja sitten piti körötellä ilman jarruja, Rovanperä kertoi.

Siirtymätaipaleella Rovanperä ja kakkoskuljettaja Jonne Halttunen olivat pysähtyneet korjaamaan autoa.

– Jarruja korjattiin, Rovanperä raportoi.

Rovanperän auto saatiin korjattua huollossa kokonaan ja Rovanperä jatkaa rallia.

Rovanperälle viime ajat MM-sarjassa ovat olleet todella vaikeita. Ennen Kreikan MM-rallia kaasutellussa Belgian osakilpailussa Rovanperä ajoi ulos heti kisan alussa. Hän sai pelastettua MM-pisteitä tililleen power stagen ykköstilallaan.

Rovanperä ei ollut kovin toiveikas mahdollisuuksistaan Kreikan osakilpailun power stagella.

– Näyttää siltä, ettei meidän autossa riitä vauhti maksimipisteisiin powerilla, Rovanperä totesi viitaten Toyotan kilpailukykyyn Kreikassa.

Tässä vaiheessa Kalle Rovanperän Toyota oli vielä ehjä.

ROVANPERÄLLÄ oli ennen Kreikan MM-rallin alkua luja ote kuluvan kauden maailmanmestaruudesta, mutta MM-tittelin varmistaakseen jo Kreikassa hän olisi tarvinnut vähintään 19 pistettä enemmän kuin Hyundain virolaistähti Ott Tänak.

Myös Rovanperän tallitoverin, britti Elfyn Evansin ja Hyundailla ajavan belgialaisen Thierry Neuvillen pitäisi jäädä ilman suurta pistepottia, jotta suomalaiskuljettajan mestaruus olisi saanut sinettinsä jo Kreikassa.

Nyt Rovanperän mestaruusjuhlille Kreikassa voidaan jo heittää hyvästejä. Hyundain kuljettajat Tänak ja Neuville ajoivat kärkivauhtia, kun Rovanperä puolestaan oli suurissa ongelmissa.

– Tämä viikonloppu meni penkin alle, eikä hirveän hyvältä näytä tiimikavereillakaan. Pitäisi saada vehkeet iskuun seuraaviin kisaan ja löytää vauhtia, Rovanperä totesi.

MM-johto on hupenemassa.

– En minä siitä huolissaan ole, mutta onhan se aika selvää, että se hupenee, jos näin mennään, hän sanoi.

MM-kaudesta on ajamatta vielä kolme rallia Kreikan kisan jälkeen. Rovanperän MM-pistejohto toisena kärkkyvään Tänakiin nähden oli Kreikan rallin alkaessa 72 pistettä.

Kreikan jälkeen MM-sarjan seuraava osakilpailu on Uudessa-Seelannissa. Siellä Kalle Rovanperä ei ole aiemmin kilpaillut.

Juttuun lisätty paikkamerkintä klo 14.15.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?