Kalle Rovanperä vaikeuksissa Kreikan MM-rallin testierikoiskokeella – ”Tuntui karmealta”

Kreikan MM-rallissa ajettiin testierikoiskoetta.

Kalle Rovanperä ajoi torstaina Kreikan MM-rallin testierikoiskokeella. Arkistokuva.

8.9.2022 10:14

Lamia

Kreikan MM-rallin testierikoiskoe ei tarjonnut juurikaan ilonaiheita Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperälle.

– Itse asiassa se tuntui karmealta. Pitoa oli paljon vähemmän kuin oletin, Rovanperä sanoi järjestäjien haastattelussa ensimmäisen ajokertansa jälkeen.

Kolmansien ajokertojen jälkeen Rovanperä oli testierikoiskokeen eli shakedownin parhaiden aikojen vertailussa kuudentena. Hän hävisi 1,7 sekuntia parhaimman ajan porhaltaneelle Hyundain virolaiskuljettaja Ott Tänakille.

Rovanperän Toyota-tallitoveri Esapekka Lappi oli viides. Hän hävisi Tänakille 1,4 sekuntia.

– Tämä kisa on eräänlaista selviytymistä. Täytyy yrittää selviytyä ilman rengasrikkoja, mutta mukava viikonloppu tästä tulee, Lappi sanoi järjestäjien haastattelussa ensimmäisen ajokertansa jälkeen.

Shakedownissa eli testierikoiskokeella kuljettajat testaavat, että autossa on kaikki kunnossa varsinaista rallia varten. Osa kuljettajista hakee shakedownissa autoon vielä viime hetken säätöjä parantaakseen ajokkinsa ajettavuutta. Osa kuljettajista ajaa testierikoiskokeen useampaan kertaan kuin toiset.

Kreikan MM-rallin avauserikoiskoe ajetaan torstaina Ateenan olympiastadionilla alkaen kello 20.08. Kilpailun ensimmäinen varsinainen useamman erikoiskokeen ajopäivä on perjantaina, ja ralli päättyy sunnuntaina.

Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus jo viikonloppuna. Piste-eron toisena olevaan Tänakiin pitäisi kasvaa 91 pisteeseen, jotta suomalaiskuljettajan mestaruus varmistuisi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?