Ott Tänak voittoon Belgiassa! Kalle Rovanperä pelasti tärkeitä pisteitä – Esapekka Lappi taas palkinto­pallille

Ott Tänak voitti Belgian MM-rallin. Esapekka Lappi ajoi kolmanneksi.

19.8. 11:06 | Päivitetty 21.8. 15:52

Belgian MM-ralli huipentui sunnuntaina. Kilpailun voitti Viron Ott Tänak. Toyotan Elfyn Evans oli toinen. Esapekka Lappi ajoi kolmanneksi.

Kalle Rovanperä ajoi ulos perjantaina eikä taistellut enää pisteistä muutoin kuin power stagella. Hän voitti viimeisen ek:n sunnuntaina ja pelasti itselleen viisi MM-pistettä. MM-sarjan kakkonen Tänak otti kaksi pistettä viimeisellä ek:lla.

Rallia johto yli sen puolenvälin Tänakin tallikaveri Hyundailla, Thierry Neuville. Isäntämaan rallitykki sortui kuitenkin ajovirheeseen ja joutui jättämään päivän kesken. Hän keräsi hieman kunniaa takaisin muutamalla power stage -pisteellä.

Kisa vaati monta uhria Rally1-luokan joukossa. Rovanperän ja Neuvillen lisäksi myös mm. M-Sport Fordin Craig Breen täräytti ulos ja ajeli loppuviikonlopun peräpäässä.

Sunnuntaina puolestaan ojaan ajoi Fordin Adrien Fourmaux, jonka ulosajon vuoksi 19:s erikoiskoe jouduttiin pitkäksi toviksi keskeyttämään.

Rovanperän johto MM-sarjassa on yhä 72 pisteen verran, kun ajamatta on neljä MM-osakilpailua.

Osittaista MM-sarjaa ajava Lappi kurvaili toisessa kisassa peräjälkeen palkintokorokkeelle. Kaikkiaan hän oli nyt kolmannen kerran tällä kaudella kolmas.

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsuta ajoi viidenneksi ja on ainoa WRC:n kärkiluokan kuljettaja, joka on ajanut joka kisassa autonsa alusta loppuun maaliin saakka. Hän on MM-sarjassa viidentenä.

Seuraava MM-ralli ajetaan kolmen viikon kuluttua Kreikassa.

Seuranta, joukossa kuljettajien kommentit sekä MM-sarjojen pistetilanteet kisan jälkeen, aukeaa alle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?