Esapekka Lappi jakoi hulvattoman otoksen – tällaista kuvaa Suomen MM-rallista ei ole nähty koskaan ennen: ”Vuoden urheilukuva!”

Esapekka Lappi selvisi Jyväskylän MM-rallin maaliin, vaikka haasteita piisasi.

Esapekka Lappi kaasutteli kolmanneksi Suomen sorateillä.

8.8. 12:34

Jyväskylän MM-ralli synnyttää legendaarisia tarinoita.

Tämän vuoden ikimuistoisimmasta tarinasta vastasivat Esapekka Lappi ja kartanlukija Janne Ferm. He kurvailivat kisan päätöserikoiskokeen Ruuhimäessä ilman auton tuulilasia ja helakanpunaiset laskettelulasit silmillään. Vaihtoehtoja ei ollut, koska Lapin Toyota kärsi mittavia vahinkoja ulosajossa toiseksi viimeisellä pätkällä Oittilassa.

Lappi ja Ferm selvittivät pähkähullun haasteen. He jäivät Ruuhimäessä vain 13 sekuntia Kalle Rovanperän pohja-ajasta. Se riitti varmistamaan Lapille kisan kolmannen sijan tallitoverinsa Elfyn Evansin nenän edestä.

Suoritus oli vaikuttava, semminkin kun Lapin Toyotan ohjaamo oli vaurioiden seurauksena kuin tuulitunneli.

Ilmeet olivatkin sen mukaiset, kun kovia kokenut kaksikko nilkutti Ruuhimäestä palkintojenjakoon Jyväskylän Pavilijongille.

Lappi jakoi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän ja Ferm istuvat ruhjoutuneessa autossa. Heillä on yhä laskettelulasit päällään. Lappi morjestaa muina miehinä yleisölle auton katon reiästä.

– Podiumtyyli, kuvatekstissä lukee.

Lapin jakama kuva keräsi runsaasti kommentteja Instagramin käyttäjiltä.

– Vuoden urheilukuva!? yksi käyttäjä on kommentoinut.

– Teettäkää t-paita tai muki, jossa on tämä kuva. Tämähän on aivan hulvaton! Jätkät, te olette sankareita, toinen fani ylistää.

– Ei oo joka jonnella WRC:ssä kattoikkunaa.

Lue lisää: Käsittämätön näky! Esapekka Lappi paineli jättihypyissä laskettelulasit päässään

Lue lisää: Esapekka Lapin nokkela temppu järven rannassa räjäytti pankin: ”Hattu päästä”

Sunnuntain ulosajo ja sitä seurannut, koomisia piirteitä saanut tapahtumasarja ei ollut ainoa haaste, jonka Lappi kohtasi Jyväskylässä.

Lauantaina hänen kilpurinsa tuulilasi sai pahoja vaurioita, kun auton etuosan ilmaan heittämä iskeytyi tuulilasiin. Kivi kimposi ilmeisesti puunrungosta takaisin ajolinjalle. Näkyvyys huononi tuolloin huomattavasti, ja Lappi romahti voittotaistelusta Rovanperän taakse kolmanneksi.

Vielä lauantaina Lappi ei halunnut poistaa rikkoutunutta tuulilasiaan. Vuorokautta myöhemmin mieli muuttui, kun auto vaurioitui lisää ulosajossa.

– Lauantaina oli paljon raffimpaa tietä ja paljon enemmän ajettavaa. Tiesin, että Ruuhimäessä tie on hyvässä kunnossa, eikä siellä lentele mitään. Siksi uskallettiin irrottaa tuulilasi. Eikä siinä oikein vaihtoehtojakaan ollut. Lasi oli nyt niin rikki, että sen läpi ei nähnyt yhtään mitään, Lappi sanoi Ilta-Sanomille.

Lue lisää: Esapekka Lappi ajoi MM-rallia ilman tuulilasia – näin hän kommentoi hurjaa temppuaan

MM-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Belgiassa. Lappi on mukana kisassa.

Jyväskylässä voittoa juhli Ott Tänak.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?