Käsittämätön näky! Esapekka Lappi paineli jättihypyissä laskettelulasit päässään

Esapekka Lapin Jyväskylän ralli oli ikimuistoinen.

Esapekka Lapilla oli tapahtumarikas viikonloppu.

7.8. 16:10

Toyotan Esapekka Lappi kaasutteli Suomen MM-rallin päätöserikoiskokeen Ruuhimäen ilman tuulilasia ja laskettelulasit päässään.

Poikkeuksellinen varustus hidasti Lappia, mutta ei liikaa. Hän hävisi power stagella pohjat ajaneelle Kalle Rovanperälle 13 sekuntia ja pysyi kokonaiskilpailun kolmannella sijalla. Elfyn Evans jäi Lapista lopulta 16,9 sekuntia.

Lappi rikkoi autoaan toiseksi viimeisellä pikataipaleella Oittilassa, kun auto pyöri kolme kertaa katon kautta ympäri ajovirheen seurauksena. Hän sai paikkailtua hajonneen syylärin Ruuhimäkeä edeltäneellä siirtymätaipaleella.

Lue lisää: Esapekka Lapin nokkela temppu järven rannassa räjäytti pankin: ”Hattu päästä”

Ruuhimäen erikoiskoe on yksi Jyväskylän MM-rallin vauhdikkaimmista ja varsinkin pomppuisimmista. Näky olikin absurdi, kun Lappi ja hänen kartanlukijansa Janne Ferm pudottelivat liki kahtasataa tuulilasittomalla ja pahasti vaurioituneella Toyotallaan.

Laskettelulasiviritys on tuttu enduro- ja motocrosspoluilta. Lasit ovat pakollinen lisävaruste, joita kuljettajien pitää kuljettaa varmuuden vuoksi autossaan.

Rallikatsoja Jarno Saaren ottaman kuvan perusteella Lappi joutui huoltamaan vuotavaa syyläriä vielä Ruuhimäen jälkeisellä siirtymätaipaleella matkalla kohti Jyväskylän Pavilijongissa sijaitsevaa palkintojenjakoa.

Suomen MM-rallin voitti Ott Tänak ennen Toyotan Rovanperää ja Lappia.

Rallikausi jatkuu Belgiassa 18.–22. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?